Telefon: 22/410-001

Bodajk

TOP_PLUSZ-turisztika

 
Kedvezményezett: Bodajk Város Önkormányzat
A projekt címe: Bodajk aktív turisztikai fejlesztése
A Projekt tervezett teljes költsége :bruttó 299 999 597 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2023.06.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2026.05.31.
A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-FE1-2022-00010


A projekt bemutatása:
 
A beruházás helyszíne Bodajk, Hunyadi utca végében található szoborpark melletti terület, amely jelenleg kihasználatlan és az itt található sziklásdomboldal lenyűgöző kilátást biztosít a tájra. A településen élők gyakran látogatnak el a területre, azonban a szélesebb közönség előtt teljesen ismeretlen ez a turisztikai célra abszolút alkalmas, és értékes terület.A projekt célja, hogy a területen megfelelő infrastruktúrát alakítson ki az aktív természetjárók részére, az ökoturisztikai célokat szemelőtt tartva.

A pályázat eredményeként Bodajk város szélén, egy páratlan kilátást biztosító helyszín fejlesztésre kerülne, információs táblákkal ellátva. A kilátópont a sziklás domboldal tetején kap helyet, ahová biztonságos közlekedés érdekében korláttal ellátott útvonal vezet fel. A domboldal tövében pihenőhelyek és a gyerekek számára játszótér kerül kialakításra. A megfelelő parkolás érdekében, az érintett terület szélén parkolók épülnek, melyhez kiszolgáló helyiségek is kapcsolódnak, így mosdót és vízvételi lehetőséget is biztosítanak a kirándulók/természetjárók/kikapcsolódni vágyók részére.
A parkolóból a Gaja-szurdok egy 1 km-es túraútvonalon keresztül megközelíthetővé válik, amelyet tematikus tájékoztató táblákkal látunk el, melyek a gyerekek számára élvezetesebbé teszik a kirándulást, és ismeretet adnak számukra.
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu