Telefon: 22/410-001

Bodajk

Polgármesteri köszöntő


Tisztelettel köszöntöm Önt, kedves Látogató!
 
Megtisztelő számomra, hogy polgármesterként elsőként üdvözölhetem Önt városunk megújult honlapján.
 
Bodajk település a nevét a népi források szerint Bodok vagyis a Vértes hegységről kapta. Bodajk és környéke régi idők óta lakott helynek mondható: már az ősember is megtalálta és ki tudta használni itt mindazon természeti adottságokat, amelyekre szüksége volt. A történeti népek közül az avarok és a rómaiak éltek itt huzamosabb ideig. Ennek tárgyi bizonyítékai az avar kori sírok, a nagy számban előkerülő római tárgyak, pénzek és az 1920-as években talált kőkoporsó. Ez a kőkoporsó jelenleg Bodajk egyik műemléki épülete, a Városháza előtt tekinthető meg.
 
Bodajk sokrétű és gazdag hagyományai hozzátartoznak életünkhöz, erősítik bennünk szűkebb közösségünk szeretetét, tiszteletét. Épített környezetünk emlékei, a város látnivalói, programjaink és rendezvényeink híven tükrözik értékeink megbecsülését.
 
A megújult honlapon szeretnénk az itt élőknek és a Bodajk iránt érdeklődő, valamint a visszatérő látogatóinknak széleskörű és részletes tájékoztatást adni a város életéről.
Szándékunk szerint, aki vendégként látogat a honlapra, segítséget kap abban, hogy jobban megismerje az itt élő emberek mindennapjait, a település történetét, gazdasági, kulturális, turisztikai életét, a földrajzi elhelyezkedésének köszönhető kedvező adottságokat. Mindazon értékeket, amelyekre mi, bodajkiak oly büszkék vagyunk.
 
Bodajk Város Önkormányzata e portál segítségével is jelezni kívánja lakosság- és vendégközpontú törekvéseit, azt, hogy a város vezetése a legmesszebbmenőkig figyelembe veszi mindazokat az igényeket, melyekkel a Bodajkra látogatókat és polgárait segítheti és kiszolgálhatja.
 
Reméljük, felkeltjük Vendégeink érdeklődését városunk iránt, és a Gaja-völgyben vagy a Kálvárián kirándulva, utcáinkon barangolva személyesen is megtapasztalják Bodajk vendégszeretetét és sajátos hangulatát!
Hasznos böngészést kívánok mindenkinek!
 
Tisztelettel:
Wurczinger Lóránt
Polgármester          

 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu