Telefon: 22/410-001

Bodajk

SZÉP HÁZ, VIRÁGOS PORTA – 2012

A „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma ez évben immár harmadik alkalommal döntött a „Szép ház – Virágos porta” megtisztelő címek odaítéléséről.
2012-11-14 10:34:06
Az Alapítvány alapvető célkitűzése: „Szeretnénk elősegíteni egy kulturált, környezetbarát, vendégváró városkép kialakítását, a településkép esztétikus megjelenítésének fejlesztését. A kulturált, egészséges környezet továbbfejlesztése, a lakóépületek, kertek, udvarok, utcák virágosítása és növényekkel történő díszítése, illetve e célok közös megvalósításának elősegítése.”
Az elkövetkező években szeretnénk, ha településünk is csatlakozna a „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melynek lényege, hogy a versenyre nevezni a település egészének szükséges (önkormányzat, intézmények, munkáltatók és természetesen a lakosság).
Az Alapítvány Kuratóriumának tagjai május hónapban felmérték a „kezdeti állapotot”, majd a nyár folyamán több alkalommal helyszíni bejárás során megtekintették a házakat, a hozzájuk tartozó utcarészt, kertet, udvart stb. és azok összképe, folyamatos rendben tartása alapján javaslatot tettek a számukra kijelölt területen lévő házak közül a díjazottakra.
 
Ezt követően a tagok javaslatai alapján októberben döntött a Kuratórium a 10 db „Szép ház, virágos porta” emlékplakett odaítéléséről, melyek ünnepélyes keretek közötti átadása 2012. november 11-én történt meg a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében.
Az ünnepséget Dreskáné Zubán Beáta nyitotta meg. A díjátadó rendezvényt, Lánczosné Taligás Ildikó tanítónő felkészítésével, Mikola Bianka és Takács Kata általános iskolás tanulók szavalatai tették színesebbé.
Zubán László a „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntőjében összegezte az alapítvány felhívásának lényegét, és ismertette a díjátadásig vezető utat.
Az emlékplaketteket az alapítvány elnöke és Almádi István polgármester úr adta át, aki gratulált a díjazottaknak, és megköszönte az alapítvány munkáját.
 
A „Bodajkért” Közalapítvány a „SZÉP HÁZ, VIRÁGOS PORTA – 2012” díjat adományozta:
 
Bodó Nándor és családja, Kossuth u. 2/a .
Dám László, Kossuth u. 19.
Farkas János, Tópart u. 5.
Fent István, Rákóczi u. 29.
Menyhárt Imre, Templomkert u. 7.
Dr. Kandár Zoltán, Petőfi u. 161.
Kóczián Jánosné, Széchenyi u. 50
Schweighardt János, Zrínyi u. 3.
Stumpf Katalin, Dózsa u. 68.
Wurczinger Jánosné, Hegyalja u. 13.
lakosok részére.
 
Gratulálunk az elismerésben részesült családoknak. Tisztelettel megköszönjük városunk minden lakójának fáradozását, munkáját, akik ápolták, gondozták és igyekeztek szebbé, virágosabbá varázsolni saját lakókörnyezetüket.
 
„Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma
 
 sz__ph__z.Still004.jpg
 
sz__ph__z.Still003.jpg
 
sz__ph__z.Still002.jpg
 
sz__ph__z.Still001.jpg
 
sz__ph__z.Still005.jpg
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu