Telefon: 22/410-001

Bodajk

Pályázati kiírás

 Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
2012-10-26 10:33:25
Bodajk Város Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2013. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók, illetve felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára
 
1. „A” típusú pályázat feltételei felsőoktatási hallgatók számára:
 
- a települési önkormányzat illetékességi területén állandó lakóhellyel rendelkeznek,
- hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók,
- teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.
- Az ösztöndíjra pályázhatnak a 2012 szeptemberében tanulmányaik utolsó évét megkezdő hallgatók is. Amennyiben az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2013 őszén már nem áll fenn, úgy a 2013/2014. tanév első félévére eső ösztöndíj már nem kerül folyósításra.
- Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be azok a hallgatók is, akiknek a hallgatói jogviszonya a felsőoktatási intézményben a pályázás időpontjában szünetel. Az ösztöndíj folyósításának feltétele, hogy a 2012/2013. tanév második félévére a hallgató már beiratkozzon a felsőoktatási intézménybe.
 
2. „B" típusú pályázat feltételei felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára:
 
- a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek,
- hátrányos szociális helyzetű fiatalok, akik:
- a 2012/2013. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy
- felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek,
- és a 2013/2014. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.
 
A „B” tipusú pályázatra jelentkezők közül csak azok részesülnek ösztöndíjban, akik 2013-ban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2013/2014. tanévben ténylegesen megkezdik.
 
Nem jogosultak a Bursa Hungarica támogatásra:
- középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben vesz részt,
- a Magyar Honvédség és a fegyveres szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója,
- doktori (PhD) képzésben vesz részt,
- külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban.
 
A pályázat benyújtása
Figyelem! Változás a pályázás rendjében!
 
A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx. A regisztrációt követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzatnak az EPER-Bursa rendszerben igazolnia szükséges. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

"A" típusú pályázati kiírás letöltése
"B" típusú pályázati kiírás letöltése
 
 
A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:
2012. november 23.
 
A pályázatok elbírálásának határideje: 2012. december 17.
 
Pályázati kiírások megtalálhatóak: Bodajk Város Önkormányzat honlapján (www.bodajk.hu), illetve a Polgármesteri Hivatalában Klein Krisztina ügyintézőnél.
 
Bodajk Város Önkormányzat
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu