Telefon: 22/410-001

Bodajk

Lakossági Tájékoztató!

A korábbinál forróbb nyár miatt nem csak a tüzek száma nőhet meg jelentősen, hanem a terjedési sebessége és intenzitása is, így esetenként jóval nehezebb őket eloltani, és jóval nagyobb területet érinthetnek, mint korábban.
2012-09-04 17:24:13
A tűzgyújtással kapcsolatos főbb szabályok:
 
- A törvény szerint az erdő és a parlag tűz elleni védelme – a tűzesetek megelőzése, a
tűzoltás feltételeinek biztosítása - a tulajdonos, a kezelő, illetve a használó feladata.
 
- A szabadban tüzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy lehet, hogy az környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelenthessen, illetve a helyszínen olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétben tartani, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, a tűz eloltható. A szabadban a tüzet és az üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem lehet. Veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet el kell oltani.
 
- Égő dohányneműt, gyufát és egyéb gyújtóforrást tilos olyan helyre tenni, vagy ott eldobni, ahol az tüzet vagy robbanást okozhat.
 
- A hulladék nyílt téri, vagy a hulladékok égetésének feltételeit rögzítő jogszabályban foglaltaknak nem megfelelő berendezésben történő égetése, a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék háztartási berendezésben történő égetése kivételével tilos. Nyílt téri hulladékégetésnek minősül, ha a hulladék – az elemi kár kivételével – bármilyen okból kigyullad. Lábon álló növényzet, tarló és növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék nyílt téri égetése tilos.
 
- Az észlelt tűzesetet késedelem nélkül a 105-ös vagy a 112-es (ingyenes) segélyhívó telefonszámon jelezni kell a tűzoltóságnak.
 
 
Kérem a fentiek tudomásul vételét, annak betartását és a szabadtéri tűzesetek megelőzéséhez nyújtott szíves segítségét!
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu