Telefon: 22/410-001

Bodajk

Az I. Bodajki Sportnapok első hétvégéjének rendezvényei

2011. június 18-án szombaton 16 órakor került sor Bodajkon a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében a sporttörténeti kiállítás megnyitójára, s Rajos Zoltán „Bodajk sporttörténete” című könyvének átadására.
2011-07-04 12:16:18
A kiállítást a Bodajki Helytörténeti Egyesület szervezte, Almádi István polgármester úr valamint Salgói János a Helytörténeti Egyesület elnöke nyitotta meg. A kiállítás igen gazdag képanyaga tizenkét sportág szebbnél szebb pillanatait örökíti meg. A legrégibb fotó 1940-ből származik a legújabb felvételen a 2011. évi bajnok futballcsapat látható. Rendkívül értékes tárgyi emlékek is kiállításra kerültek. A legtöbb ereklye a labdarúgással kapcsolatos, köztük a hatvanas években használt kapusmez, több mint negyven évvel ezelőtt kiállított igazolások, s ugyanilyen régen átadott érmek, számos kupa, oklevél és tabló. A legdíszesebb és egyben talán legértékesebb a Bodajk FC 2003-as NB II-es bajnoki címéről tanúskodó serleg. A tekézők és a több országos bajnokot is soraikban tudó tollaslabdázók is igen értékes ereklyékkel- kupák, érmek, nemzetközi versenyek akreditációs kártyái- járultak hozzá a kiállítás anyagának gazdagításához. Az általános iskola szertárából igazi kincsek kerültek elő, amelyek között találunk ötven évnél idősebb tárgyat is. Ilyen például a leltárba még az ötvenes évek végén bekerülő hordágy, amely szerencsére cseppet sem kopott meg a használattól. A legtöbb figyelmet érthető módon Fent Mariann világbajnok pályafutásának emléket állító vitrin kapta, amelyben megannyi világbajnoki érem, kitüntetés, újságcikk és térkép kapott helyet. Az ünnepség kezdetén a 6. osztályos Nagy Kristóf klarinétjátékát hallgathatta meg a mintegy száz jelenlévő. Ezután Almádi István köszöntötte a megjelenteket, s fejezte ki örömét, hogy ezt a kulturális eseményt is nagyon sokan tisztelték meg jelenlétükkel. Ezután Salgói János, a Helytörténet Egyesület elnöke nyitotta meg a kiállítást. Ezt követően Rajos Zoltán köszönte meg mindazok munkáját és segítségét, akik a könyv megszületésében illetve az I. Bodajki Sportnapok megszervezésében tevékeny részt vállaltak. Ezek után a rendezvény díszvendége, Fent Mariann rádiós tájfutó világbajnok beszélt pályafutásáról és Bodajkhoz fűződő viszonyáról. Az ünnepség záróakkordjaként Bodajk város és a szerző közös ajándékaként húszan vehették át a percekkel korábban átadott és röviden bemutatott könyv egy-egy példányát. Köztük volt Fent Mariann bajnoknő, Nemes Ferenc a bodajki klub egykori első embere, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő is. Rajtuk kívül a bodajki sportért sokat tevő sportolók, sportvezetők valamint a helyi képviselőtestület tagjai részesültek egy-egy tiszteletpéldányban.
2011. június 19-én vasárnap a sportcentrum adott otthont az I. Bodajki Sportnapok további rendezvényeinek. 15 órától U9-es focitornát bonyolítottak le öt csapat részvételével. Ezen a bodajki csapat két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyen végzett. A bajnoki címet az egykori bodajki labdarúgó Horváth Zoltán – Videoton játékosokkal felálló – csapata szerezte meg.
A torna végeredménye:
1. Horváth Zoltán csapata
2. Mór
3. Bodajk SE
4. Bakonycsernye
5. Iszkaszentgyörgy
A bronzérmes bodajki csapat játékosai: Filótás Dávid, Ruprecht Áron, Ruprecht Ábel, Szabó Kristóf, Török Péter, Gazder Balázs, Molnár Alex, Krausz Zsolt. A tornát Wurczinger Lóránt szervezte.
17 órától került sor a gálamérkőzésre, amelyen olyan labdarúgók léptek pályára két csapatra osztva, akik 1998 és 2005 között a Bodajkban szerepeltek. Az egész lelátót megtöltő publikum egykori kedvenceit láthatta viszont, akik közül többen élvonalbeli múlttal vagy jelennel rendelkeznek. Hartyáni Gábor és Balogh Zoltán edzők csapataiban az alábbi játékosok léptek pályára: Kovács Zoltán, Kiss Norbert (kapusok), Ivanics Sándor, Rigó Gábor, Osváth Endre, Tóth Zoltán, Trampler Kornél, Sipos Szilárd, Oszkó Ferenc, Gálos Zoltán, Kanta József, Kovács Zoltán, Bobory Balázs, Béres Zoltán, Varga István, Diczkó Csaba, Kellner Zsolt, Cs. Nagy Attila, Salacz Zoltán, Kovács I. Tamás, Kovács II. Tamás, Kádas Miklós, Domján Attila, Pálfi László, Horváth Zoltán, Orbán Ferenc, Kovács István. Jelen volt, de sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot: Furulyás Péter, Vörös Tibor, Kanta Szabolcs, Kecskés Tamás, Kiszi József, Salacz János, Gál Péter, Karsai Márk. A mérkőzés előtt a gála fővédnöke, a bodajki klub volt elnöke Nemes Ferenc köszöntötte a nézőket és egykori játékosait. Ezután a főszponzorok ajándékaként minden futballista átvehetett Nemes Ferenctől egy-egy példányt a „Bodajk sporttörténete” című könyvből. A mérkőzés – amelyet Arany Tamás vezetett – nagyszerű játékot és 5 – 5- ös igazságos döntetlent hozott.
A „Bodajk sporttörténete” című könyv megvásárolható a Polgármesteri Hivatalban, Kovácsné Réz Éva papírboltjában, a városi könyvtárban valamint a szerzőnél, Rajos Zoltánnál.
s1.JPG
 
s1_1.JPG
 
s2.JPG
 
s3.JPG
 
s4.JPG
 
s5.jpg
 
s6.JPG
 
s7.JPG
 
DSC01977.JPG
 
DSC02018.JPG
 
DSC02033.JPG
 
DSC02042.JPG
 
DSC02055.JPG
 
DSC02075.JPG
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu