Telefon: 22/410-001

Bodajk

KÖZLEMÉNY

Oszlánszki Zsolt polgármester közleménye a bodajki Lamberg kastély értékesítésével kapcsolatban
2010-09-27 09:49:34
A Fejér Megyei Hírlap 2010. szeptember 23-i számának "Önkormányzati választások 2010 Feljelentést tett az egyik jelölt" című írásából értesültem arról, hogy Varga Péter polgármester-jelölt Bodajk Város Önkormányzata ellen feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt.
 
Mint az Önök előtt is ismeretes, a 2006-os választási programom meghatározó eleme volt a Lamberg kastély értékesítése, míg Zagyva Lajosné, akkori polgármester-jelölt ezt ellenezte. Mivel a 2006-os választásokat elsöprő többséggel nyertem meg, ezért úgy gondolom, hogy a választási eredmények felhatalmaztak engem és a képviselő-testületet a Lamberg kastély értékesítésére, a döntés legitimitása megkérdőjelezhetetlen.
 
Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete nevében visszautasítom a fentiek szerinti vádat, azt megalapozatlannak tartom, hiszen a bodajki Lamberg kastély értékesítése a helyi vagyonrendeletnek és magasabb szintű jogszabályoknak megfelelően került lebonyolításra. A pályázati kiírásra egyetlen pályázó, a DEGA Cégcsoport jelentkezett annak ellenére, hogy a pályázat hirdetését mind a jobboldali, mind pedig a baloldali országos médiában is közzé tettük. A 2007-es értékesítés óta változatlanul a DEGA Cégcsoport tulajdona a kastély, mely azt hasznosítani akarja. A kastély értékesítését Bodajk város lakossága is folyamatosan nyomon követhette, hiszen a képviselő-testület mindig nyilvános üléseken, a Bodajk TV kamerája előtt tárgyalta az ezzel kapcsolatos előterjesztéseket és hozta meg döntéseit, zárt ülést ebben a témában soha nem tartott.
 
A Lamberg kastély azonban kiemelt műemléki védettség alatt áll, ezért az átlagosnál sokkal szigorúbb feltételekkel lehet csak hasznosítani, emiatt jelenleg is a tervezési szakaszban folynak a munkálatok.
 
Alábbiakban csatolom a Lamberg kastély és a hozzá tartozó ingatlanokra vonatkozó "ÉRTÉKELÉSI BIZONYÍTVÁNY" két oldalát, melyet a Régió 2000 Földmérési és Ingatlanközvetítői Bt. készített, melyben a bodajki kastélyt és hozzá tartozó ingatlanokat együttesen 144.057.000 Ft-ra, azaz egyszáznegyvennégymillió-ötvenhétezer forintra értékelte.
 
Kérem, ne hagyják magukat aljas szándékú nyilatkozatoktól megtéveszteni! Az ilyen emberek célja csupán a hatalom megszerzése, mások tisztességének alaptalan megkérdőjelezése. Ilyen városvezetést akarnak? Nem gondolom.
Olyan emberekre szavazzanak, akik nem a rombolásban, a 2002 előtti időszakra jellemző állapotokra való visszazüllésben, hanem a város további fejlesztésében, építésében érdekeltek!
 
 
Bodajk, 2010. szeptember 27.
Oszlánszki Zsolt
polgármester  
értékbizonyítvány1_1.jpg
 
értékbizonyítvány2_1.jpg
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu