Telefon: 22/410-001

Bodajk

Polgármesteri Díszoklevél átadás

Egy újonnan alapított kitüntetés, a Polgármesteri díszoklevél átadására került sor május 31-én tartott testületi ülésen. Ezt a megtiszteltető elismerést Rencz Gézáné és Bodajky Nagy István vehette át. Velük beszélgettem, kértem őket, meséljenek mindennapjaikról.
2005-06-01 15:52:15
A kitüntetést Almádi István alpolgármester illetve Oszlánszki Zsolt polgármester adja át.
 
 
Rencz Gézáné kezdett bele, kinek egyik ismert hobbija a vers-, illetve mesemondás.
-1989-ben költöztem Bodajkra- emlékezik Évike.
-Kulturális munkával foglalkoztam ideérkezésem előtt is. A versmondás gyermekkorom óta kísér. A Ki-Mit-Tud-on sikeresen szerepeltem és sok felkérést kapok, különböző helyekre hívnak, mondjak verset. Szívesen teszem, a vers mindig útitársam. Bánatra, örömre, szerelemre mindig találni megfelelőt. Aki a verset szereti, nem tud boldogtalan lenni. Megnyugvásra vágyva verset kell olvasni, mondani.
-Mit jelent Önnek a kitüntetés, melyet elsőként vehetett át?
-Sokat, nagyon sokat. Sokfelé járok, ismernek Budapesten, Székesfehérváron, de Bodajkon elismernek,ennek van értéke. Köszönöm.-Meséljen még mire készül a közeljövőben?-Az országos őszi József Attila versmondó versenyre hívtak, erre készülök. A Fehérvár TV nyugdíjas műsorában műsorvezető vagyok. A móri Borbarát Hölgyek Egyesülete is számít rám. Szeretem a háztartási munkákat is, állatokat tartok, imádok sütni, főzni.-Országos díjat nyert NAGYMAMA kilenc unokával dicsekedhet. Jut-e rájuk is idő? -Természetes, sőt most várjuk a következőt a nyárra. -Az energiától sugárzó hölgyet útjára engedjük, mert máshol is várják. (Lehet, hogy az Óperenciás tengeren túl?) Másik kitűntetett Bodajky Nagy István, aki szintén a versek megszállottja, de ő nem előad, hanem ír.
Sokan ismernek téged így is-úgy is.Ismernek mint karnagy, mint pipás, mint Csongrádról jött művész ember. Hogyan ke- rültél képbe a díj kapcsán?
-A Nemzetközi Írószövetség délalföldi részlegének vagyok a tagja, ahol országosan ismert írók, költők is publikálnak, megjelennek az én verseim is. A Föveny Kiadó főleg humoros verseket vár tőlem. Faludi György, Baranyi Ferenc, stb. ajánlására 2004. év írójává választottak. 22 éve élek itt családommal a településen és talán kezdenek elfogadni. Már a nevemmel is viszem a hírt, hogy ez a bakonyi kis falu érdemes arra, hogy megismerjék. Természetes volt számomra, hogy a Bodajky meg- különböztető előnevet a Nagy István mellé felvegyem.
-A régi kapcsolataidat kamatoztatod itt Bodajkon a mai napig is. Gondolok a szegedi főiskolásokra, akik festeni jöttek, hogy munkájukkal segítsék az egészségház létrejöttét.
-Igen, sok barátom van szerte a világban, szeretem a közösségi munkát, ezért sokan ismernek is. A díj kapcsán a verseimet is többen olvassák majd. Költőnek, vers- mondónak születni kell, különben nem válik hitelessé. Köszönöm a díjat mindenkinek.
-Én pedig köszönöm, hogy az újságnak nyilatkoztak a díjazottak és további sikerekben gazdag életet kívánok nekik.

Salgói János
   
Az ünnepelteknek a kéviselő testület tagjai gratulálnak.
 
 
 
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu