Telefon: 22/410-001

Bodajk

5. Babák napja

Ötödik Babák napi ünnepségét tartotta meg június 6.-án a Bodajkért Közalapítvány.
2010-06-07 11:50:15
A rendezvény időpontját idén kétszer is kitűzték, mivel a május 30.-ra meghirdetett első alkalmat az eső elmosta. Másodszorra viszont már napsütéses nyári időben sétálhattak ki a 2009-ben született kisbabák szüleikkel a Babák Rózsakertjéhez.
A Bodajkon immár hagyományos ünnepség vasárnap délután 4 órakor kezdődött. A rendezvényt Oszlánszki Zsolt polgármester is megtisztelte jelenlétével, és néhány mondattal köszöntötte az ünnepelteket.
Ezt követően Zubán László, a Bodajkért Közalapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelent családokat, kisgyerekeket. Az ünnepélyes táblaavató után pedig a kuratóriumi elnök egy-egy szál virágot adott át a névtáblára felírt kisgyermekek szüleinek. Zubán László számára az idei ünnep azért is különleges volt, mert saját kisunokáját, Jázmint is köszönthette a bodajki kisbabák között.
A 2009-ben született bodajkiak közül 22-en kerültek fel a Rózsakertben elhelyezett táblára, illetve a 2008-as születésűek táblájára is felkerült most két újabb név.
A Rózsakert évről évre megújul külsejében, nemcsak a nyíló rózsáknak köszönhetően. Az alapítvány ugyanis minden évben csinosít a kert körüli területen is. Idén a kertet már kaviccsal leszórt úton lehet megközelíteni négy irányból is. Újabb fák, cserjék kerültek kihelyezésre, hogy a kismamák és gyermekeik méltó környezetben tölthessék szabadidejüket.
A táblaavató ünnepségre idén is műsorral készültek a Bodajki Általános Iskola kisdiákjai. Verses, zenés, táncos produkcióikat Taligás Ildikó tanárnő koordinálta.
 
fr_baba2.jpg
 
fr_baba3.jpg
 
fr_baba4.jpg
 
fr_baba5.jpg
 
fr_baba1.jpg
 
fr_baba6.jpg
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu