Telefon: 22/410-001

Bodajk

Sebestyén András festőművész kiállításának megnyitója

2008. március 14-én 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácskozó- és házasságkötõ teremben került sor a Sebestyén András autodidakta festõmûvész képeibõl nyílt tárlat megnyitójára.
2008-03-15 16:06:19
Paksiné Rózsa Éva a Közmûvelõdési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, s mutatta be a festõt.
 
Sebestyén András 1979-ben Móron született. A festészetet saját magától kezdte el 2000-ben. Több mint 500 festményének nagy része magántulajdonban és gyûjtõk tulajdonában van. Szeret tájat, illetve különleges témájú képeket festeni. Stílusa a realizmus és a szürrealizmus irányában valósult meg. Mûvészi törekvései: a tiszta és színes valóság, a gondolati, képzeleti szabadság megteremtése vásznain. A festészet számára a nyugalom szigete.
 
Oszlánszki Zsolt polgármester köszöntõ szavai mellett örömét fejezte ki, hogy a bodajki gyökerekkel rendelkezõ ifjú tehetség elfogadta a felkérést, ezáltal ismét egy igényes kiállításnak adhatunk otthont.
Sebestyén András megköszönte a számára is sokat jelentõ lehetõséget, és az Ikon 5 A pásztorok imádása címû képét a településnek ajánlotta fel.
 
A mûvészet tiszteletére Dubecz Anna 7. b és Nagy Viktor 5. a osztályos tanulók szavalatai hangzottak el, akiknek ezúton is köszönetünket fejezzük ki a szereplésért, valamint Taligás Ildikó tanítónõnek a felkészítésért.
 
 
 
 
 
 
 

Sebestyén András honlapja a www.festoklub.hu internetes címen érhetõ el.
 
Zubán Beáta
Fotók: Salgói Rita

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu