Telefon: 22/410-001

Bodajk

IX. Forraltbor-főző verseny

 
 
 
2020-01-13 15:23:18
Január 11-én a hideg idő ellenére is szép számmal érkeztek az érdeklődők a bodajki Tófürdőhöz, hogy szemtanúi legyenek a rendezvény keretein belül immáron negyedik éve megrendezésre kerülő közös csobbanásnak. Az embert próbáló, fogvacogtató hideg sem riasztotta vissza az úszás szerelmeseit. A résztvevők a közönség bíztatása és tapsa közepette vetették be magukat a közel tizenkét fokos, gőzölgő vízbe. A 17 bátor úszóhoz idén a 2019-es Exatlon ügyességi és extrémsport vetélkedőműsor Kihívók csapatát erősítő Mischinger Péter csatlakozott. A férfiak mellett a hölgyek és gyerekek is képviseltették magukat a már hagyománnyá vált megmérettetésen. A januári „strandolást” követően Wurczinger Lóránt polgármester és Mischinger Péter nyújtotta át a fürdőzők részére a teljesítményük elismeréseként járó emléklapokat.

A közös csobbanást követően forraltbor illata csalogatta a tófürdő környékén sétálókat, ami nem is csoda, hiszen az üstökben gőzölgött a klasszikus téli ital.  A versenyen indult húsz csapat idén is bevetett minden praktikát, családi receptet, titkos összetevőket, hogy finomabbnál finomabb különlegeségekkel lepjék meg a zsűri tagjait. A helyiek mellett Nagyvelegről, Csókakőről, Mórról és Pécsről is érkeztek résztvevők az elmúlt évek során igazi közösségi rendezvénnyé formálódott gasztronómiai versenyre. Az elkészített forralt borok mellett az önkormányzat a BAK Kft. által elkészített forró teával, pogácsával és kenyérlángossal vendégelte meg a jelenlévőket.  A színpadi programokat a Trióda Zenekar műsora nyitotta meg, majd a Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület látványos bemutatóját élvezhette a közönség. Az este további részében pedig Dj Lesliee Thrush gondoskodott a jó hangulatról.

A zsűriben Fűrész György Csókakő polgármestere, Abos Barbara és Gabler Péter bírálta az elkészített nedűket. A kóstolásokat követően megszületett az eredmény, melynek eredményeként az első helyezésért járó címet a Dóziék csapata vihette haza, a második helyezett a Borgőz Szabók, a harmadik helyezett pedig a Topáék csapata lett. A zsűri ezen felül egy különdíjat is megszavazott a Mecseki ihatatlanok csapat részére. Az eredményhirdetés keretein belül az emléklapokat és a nyereményeket Wurczinger Lóránt és Fűrész György polgármesterek adták át a helyezetteknek.

Ezúton is köszönjük a zsűri munkáját, a csapatoknak pedig a részvételt, továbbá köszönjük minden kedves vendégnek, hogy részvételükkel megtisztelték rendezvényünket.

Jövőre folytatjuk!
 
A képre kattintva galéria nyílik.

{gallery_269} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu