Telefon: 22/410-001

Bodajk

Leállhat az iskola és óvoda bővítésének projektje Bodajkon – Nyílt levél a miniszterelnöknek

Veszélybe került a Bodajki Általános Iskola és a Zengő Óvoda átépítésének, felújításának projektje. A polgármester február 11.-ére rendkívüli ülést hívott össze az időközben felmerült többletköltségek miatt. Az építkezés elkezdéséről az ülésen nem született döntés.
 
2009-02-13 09:27:17
Mint ismeretes, a bodajki önkormányzat és a Móri Többcélú Kistérségi Társulás által közösen benyújtott, iskola és óvoda átalakítása és bővítése tárgyában kiírt KDOP-5.1.1. pályázatot 2008 nyarán pozitívan bírálták el. Így a Bodajki Általános Iskola felújítására, bővítésére, illetve a Zengő Óvoda felújítására 479.897.790 Ft támogatást nyert a település. A beruházás megvalósulásához az önkormányzatnak tíz százalék önerővel kell rendelkezni, amelyet a Lamberg kastély eladásából befolyt összegből tudnak biztosítani.
 
 
Oszlánszki Zsolt polgármester a Bodajk Tv-nek adott interjújában elmondta, a február 11.-ére összehívott rendkívüli ülésre azért került sor, mert a pályázat kiírása óta eltelt másfél évben olyan építési szabályzatok változtak meg, amelyek több tízmillió forinttal drágítanák a beruházást. Minderre még a gazdasági válság is rányomta bélyegét, az ezzel kapcsolatos kormányintézkedések –például az áfa emelés- szintén az önkormányzat büdzséjét terhelné. A polgármester szerint ebben a formában nem vállalható fel az építkezés, hiszen a város biztonságos működését veszélyeztetné, ha hitelhez kellene folyamodni a többletköltségek fedezéséhez.
 
A támogatási szerződést február 21.-ig kell aláírni, addig a testület megfontolhatja a fejlesztés elindítását, vagy esetleges leállítását. A polgármester szerint ha most kiszállnának a projektből, még nem érné veszteség a várost. Oszlánszki Zsolt segítséget kér a kormánytól is. Nyílt levélben kereste meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy akár pénzbeli segítséggel, akár a pályázatban előírt műszaki tartalmak átstruktúrálásával tegyék lehetővé, hogy a beruházás megvalósulhasson.
 
Önkormányzati szinten további rendkívüli ülések várhatók még az iskola-óvoda felújítási programról Bodajkon.
 fr_ovi.jpg
fr_isk3.jpg
fr__isk1.jpg
fr_isk2.jpg

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu