Telefon: 22/410-001

Bodajk

Irodalmi est Baranyi Ferenccel

A Bodajkért Közalapítvány és Bodajk Nagyközség Önkormányzata 2007. november 8-án Irodalmi estre várta az érdeklődőket a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termébe.
2007-11-10 19:15:21
Zubán László, a Bodajkért Közalapítvány Elnöke köszöntötte a megjelenteket a Baranyi Ferenc József Attila díjas költő életéről szóló, Az örvénylelkű fiú Baranyi Ferenc életpályája című könyv megjelenése alkalmából tartott rendezvényen.
 
Baranyi Ferenc költő mellett tiszteletét tette meghívott vendégként Ézsiás Erzsébet, a könyv írója; Kassai Franciska előadóművész és Kemény András, a Papirus Book könyvkiadó vezetője is.
 
A 4 éve megrendezett költőtalálkozó mára már országos méretűvé nőtte ki magát, ugyanis a mostani alkalomra Budapestről, Csongrádról, Szegedről is érkeztek érdeklődők.
 
A Bodajkért Közalapítvány által szerkesztett műsorban Csécsei Kinga szavalatát, Baranyi Ferenc egyik versét is meghallgathattuk; majd a Hang-Szín-Tér Művészeti
Szakközépiskola diákjai a költő Boticelli: Vénusz születése című művét adták elő. A produkciók nagy tetszést arattak.
 
Oszlánszki Zsolt polgármester megköszönte a szervezőknek, hogy ismét sikerült alkalmat teremteni a szépirodalom népszerűsítésére.
 
A 70 éves Baranyi Ferenc költő és műfordító – aki 1954-ben robbant be az irodalmi köztudatba - beszélt pályájáról, emellett mókás történetekkel is szórakoztatta közönségét.
Kassai Franciska többek között sziciliai népdalt és francia sanzont adott elő gitárkísérettel.
 
A színvonalas és élménydús est a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola diákjai által előadott Dés László: Zene című művével és a könyv dedikálásával zárult.
 
 
 
 
 
 
 
 

Zubán Beáta
Fotók: Salgóiné Rácz Mária

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu