Telefon: 22/410-001

Bodajk

Shotokan karate edzés Bodajkon

Október 5-én az országos bajnokságra, felkészítő edzést tartottak a bodajki iskola tornatermében a bodajki karatésok. A Székesfehérvári Alba Sotokan Egyesület csoportja- ként  társultak a Szabadbattyányi, Szabadegyházi, Táci, Csóri és a Székesfehérvári  karatésok  is.
2007-10-07 18:14:39
Erdélyi Péter vagyok, 2. danos A.J.K.A. Shotokan karate Instruktor. 1989-ben 11­évesen kezdtem karatézni a lakótelepi általános iskola tornatermében. Első tanítóm, akire még ma is szívesen gondolok és nagy tiszteletben tartok Kovács Csaba Zoltán 1. kyu-s Shyto-ryus karatéka volt. És akkori mesterünk Dr. Mészáros János jelenleg 5. danos Shyto-ryus karate mester és a Magyar karate szakszövetség elnöke. Edzőnk 1994-ben lakhelyváltozás miatt kénytelen volt elhagyni bennünket mivel ő Miskolci származású és oda is tért vissza.
 
 
 
 
 
 
 
Három évig saját magunkra voltunk utalva de így is lelkiismeretesen tréningeztünk. Majd 1997 őszén jött az ismerkedés a Shotokan karatéval, ami Rimai Lászlónak köszönhető, aki szintén Bodajki lakosú 4. danos A.J.K.A. Karate Instruktor. Jelenlegi mesterünk sensei Rétlaki Gábor 6. danos A.J.K.A. Karate instruktor,az Alba Shotokan Dojo egyesület technikai vezetője.
És szeretném még kiemelni sensei Sáfár Lászlót 9.danos karate mester az A.J.K.A Shotokan karate-do Szövetség technikai Direktora. Én öt éve foglalkozok kartékákkal jelenleg 17 fős a csoportunk köztük 4 lány és 13 fiú. Idén már a versenyzésbe is belekóstoltunk tavasszal Ajkán rendezték március 17-én a nyugati régiós karate bajnokságot ahonnan nyolc éremmel tértünk haza.

Érmeseink:
Felker Daniella formagyakorlatban egy ezüst,
Felker Sándor formagyakorlatban egy bronz,
Horváth Anna formagyakorlatban és küzdelemben is első helyen végzett kettő arany,
Takács Petra formagyakorlatban és küzdelemben második helyen végzett kettő ezüst és
Róth Ádám formagyakorlatban harmadik egy bronz küzdelemben második egy ezüst.

Most ősszel Székesfehérváron kerül megrendezésre az országos karate bajnokság, ahol ismét megmérettetjük magunkat és remélem újabb sikerekben lesz részünk. És az évet december 18.-án egy övfokozati vizsgával zárjuk ahol kartékáink ismét számot adhatnak tudásukról és sikeres vizsga után, feljebb léphetnek az övfokozati ranglétrán.
A bodajki karate csapat edzője így mutatkozik be önöknek.
                                                              
Fotók: Salgói János

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu