Telefon: 22/410-001

Bodajk

Gyászjelentés

2021-03-24 15:55:41

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy
Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének egykori tagja
Márk László
 
2021. március 18-án 68 éves korában elhunyt.
 
 
                                                 
 
Márk László (vagy ahogy mindenki hívta: a MárkLaci) 1952. április 12-én született egy nagyszombati napon a bodajki nagyszülői házban. Általános iskolás éveit Bodajkon végezte, majd esztergályosi szakképesítést szerzett Székesfehérváron, az akkori 320-as iskolában.
Kötelező katonaéveit a Szolnok melletti Szandaszőlősön töltötte.1974-ben ismerte meg az akkor 14 éves Erzsikét, akit 17 éves korában, külön szülői engedéllyel, feleségül is vett, mert már akkor tudta, hogy az egész életét mellette szeretné leélni. Feleségével 3 gyermeknek adtak életet. Edina és Szabina Bodajkon, Roland Budapesten él családjával. A fehérvári Garzon Bútorgyárnál dolgozott esztergályosként, ahonnan 1987-ben súlyos szívbetegsége miatt leszázalékolták és nyugdíjas lett. A betegsége ellenére is tevékeny maradt. A rendszerváltás utáni első szabad választások alkalmával megválasztották testületi tagnak, illetve a pénzügyi bizottság elnökének, mely feladatot 1994-ig látta el. Társaival együtt hozzájárult többek között a „Mozi” felújításához, a ravatalozó felépítéséhez, a tófürdő kialakításához. Korát mindig meghaladó ötletekkel próbálta szeretett faluját a fejlődés útjára terelni. A későbbi években is köztiszteletben álló személyként tekintettek rá. Bár végzettsége szerint szakmunkás volt, folyamatosan művelte magát. Politika és gazdaság terén is mindig naprakész ismeretekkel rendelkezett. Őszinte, érdekektől mentes véleményére a község/város későbbi vezetői is mindig számíthattak. 2000 augusztusában nagy változás állt be a család életében, ugyanis Bodajkon elsőként, nevelőszülők lettek feleségével. Az elmúlt 21 évben 22 nehéz sorsú, állami gondozott gyermeket neveltek fel, mutattak nekik igazi, szerető családképre példát. Gyermekeit mindenek felett szerette és egész életében azon dolgozott, hogy nekik már egyszerűbb legyen az életben való elindulás. Az évek alatt 7 unokája született, akikre mindig büszke nagypapaként gondolt. 35 éves korától betegségei ellen harcolt és orvosokat meghazudtoló módon győzte le egyiket a másik után. Egész életében azon dolgozott, hogy jobbá tegye környezetét, nem csak a házát, kertjét, hanem szeretett szülővárosáét, Bodajkét is. 
Hiánya érezhető lesz sokak szívében!  
 
Kimagasló közéleti érdemeire tekintettel Márk Lászlót Bodajk Város Önkormányzat saját halottjának nyilvánította, temetése 2021. március 27-én (szombaton) 15 órakor lesz a bodajki katolikus temetőben.
 
Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!

                                                                                                    A gyászoló család 
                                                                                          Bodajk Város Önkormányzat 
 
                                                                                                                               

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu