Telefon: 22/410-001

Bodajk

Megtartotta alakuló ülését a bodajki képviselő-testület

 
 
2019-11-19 14:17:35
Ünnepélyes keretek között, a Bodajki Polgármesteri Hivatal Szent István Termében tartotta meg alakuló ülését a bodajki képviselő-testület október 21-én. Az ülés kezdetén Grószné Verebes Magdolna, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-án lezajlott önkormányzati választáson eredményeit. Bodajk polgármestere Wurczinger Lóránt, a leadott szavazatok alapján a képviselő-testület tagjai a kapott érvényes szavazatok sorrendjében: Almádi István, Turi Krisztián, Nagy Ferenc, Topa Attila, Paksiné Rózsa Éva és Ivanics Tamás.

Ezt követően került sor a képviselők, majd a polgármester eskütételére, a megbízólevelek és esküokmányok átadására. Wurczinger Lóránt polgármester programjának ismertetése előtt megköszönte családja segítségét, támogatását, mindazok bizalmát, akik rá szavaztak, és köszönetét fejezte ki Bodajk lakosságának, hogy ilyen magas arányban eljöttek és véleményt nyilvánítottak. A város elöljárójának javaslatára titkos szavazáson választották meg a képviselők az új alpolgármestert, melynek eredményeképpen, egyhangú voksolással Turi Krisztián töltheti be a következő öt esztendőben ezt a tisztséget. Turi Krisztián alpolgármesterré választása után tette le az ünnepélyes esküt, és vette át a megbízólevelet és esküokmányt.

2019. november 6-án került sor a rendkívüli képviselő-testületi ülésre, melyen Grószné Verebes Magdolna, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy Almádi István megválasztott képviselő október 28-án írásban lemondott képviselői tisztségéről. A megüresedett képviselői helyet a Helyi Választási Bizottság határozata szerint az egyéni listán következő legtöbb érvényes szavazatot elért Kovácsné Réz Éva független jelölt foglalhatja el.  A következő napirendi pont a bizottságok elnökeinek és tagjainak megválasztása volt. A Gazdasági Bizottság elnöke Nagy Ferenc, tagjai Ivanics Tamás, Topa Attila, Rézmanné Schneider Georgina és Szabó Tímea. A Humánügyi Bizottság elnöke Topa Attila, tagjai Paksiné Rózsa Éva, Kovácsné Réz Éva, Rajos Zoltán és Korcsikné Számpli Katalin.

A Helyi Választási Bizottság elnöke gratulációját fejezte ki és jó munkát kívánt a megválasztott polgármesternek, képviselőknek és a bizottságok tagjainak.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_261} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu