Telefon: 22/410-001

Bodajk

Ünnepi megemlékezés az '56-os forradalom tiszteletére

 
 
 
2019-10-24 14:14:18
„Az ünnep közösségi létezés, amikor az egyéni érdekek fölé a másik embert, a többi embert helyezzük, amikor egyéni céljaink a közösség javában oldódnak fel. Most, 1956 nemzeti ünnepén is az élet egy kiemelt pillanatában élünk, mert nemzeti önérzetünk szempontjából is fontos, hogy tisztán lássunk, számot vessünk múltunkkal és továbbadjuk utódainknak.” -mondta Wurczinger Lóránt polgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján megtartott városi ünnepségen elhangzott beszédében.
 
A megemlékezők a Bodajki Polgármesteri Hivatal elől induló fáklyás felvonulással érkeztek az ’56-os emlékműhöz. A Himnusz közös eléneklése után a megjelenteket Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte. „1956 mérce, ma is kötelez. Ma is rá kell ébrednünk, hogy párthovatartozástól, származástól, vagyoni helyzetünktől függetlenül elsősorban valamennyien bodajkiak vagyunk, magyarok vagyunk, egy nemzet” - hangsúlyozta beszédében a város elöljárója.
A megemlékezést a bodajki SzívHang Kórus énekei és Molnár József előadásában Antóni Sándor: 1956 Emlékezzünk című verse tette még szebbé és emlékezetesebbé.
 
Az ünnepi műsort követően az emlékmű talapzatára elsőként Bodajk Város Önkormányzat képviselői, majd a meghívott vendégek, a helyi intézmények és szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a műsorban résztvevőknek a színvonalas produkciókat, melyekkel hozzájárultak a megemlékezés emelkedett hangvételéhez.
 
Tisztelet a Hősöknek!
 

A képre kattintva galéria nyílik.
Fotó: Kaposi Zsolt
 
{gallery_255}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu