Telefon: 22/410-001

Bodajk

Szent István-napi ünnepség Bodajkon

 
 
 
2019-08-23 10:58:27
Augusztus 20. a legősibb magyar ünnep, Szent István király ünnepének napja. A keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja.

Bodajkon a Kegytemplomban a hagyományokhoz híven már augusztus 19-én kezdetét vette a Szent István-napi programok sorozata. A nyitott templomok éjszakáját Pigler Anna és Boillat Jean Claude közös koncertje nyitotta meg, majd Mórocz Tamás plébános zongorajátékát hallhatta a közönség. A zenei előadásokat követően a kegyhely felújításának bemutatására került sor, majd az estét a templom pincéjében tartott kellemes hangulatú borkostólás zárta.

Augusztus 20-án a Kegytemplomban megtartott ünnepi szentmisével és kenyérszenteléssel folytatódtak a programok. Ezt követően a „A magyar Szent Család bodajki zarándoklata” szobor ünnepélyes koszorúzására gyűltek össze a jelenlévők. Wurczinger Lóránt polgármester ünnepi beszédét követően a megemlékezők főhajtással és a koszorúk elhelyezésével rótták le tiszteletüket Szent István király emléke előtt. A Szózat közös eléneklése után a templom udvarában szeretetvendégség várta az ünneplőket. Az ebéd elkészítését ezúton is köszönjük a BAK Kft.-nek, a hozzá elfogyasztott borok biztosítását pedig Rácz Lászlónak. A programsorozatot este kilenc órakor a Kálváriáról induló látványos tűzijáték zárta, melyet idén is sok bodajki lakos csodálhatott meg a város különböző pontjairól.

Isten éltessen Magyarország! Isten éltessen Bodajk!
 
Fotók: Kaposi Zsolt
 
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_245}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu