Telefon: 22/410-001

Bodajk

Testvérvárosi látogatás a kultúra jegyében

 
 
 
2019-06-24 09:28:20

Június 14-16. között bodajki delegáció utazott a német testvértelepülésre Rödermarkba, hogy részt vegyen a - Kultúra határok nélkül - béke és szabadság Európában - nemzetközi fesztiválon. A rendezvényre Magyarországon kívül Franciaországból, Olaszországból, Ausztriából és Törökországból érkeztek vendégek. A rendezvényre nagy örömünkre lengyelországi testvértelepülésünk, Plesna is kapott meghívást.

A testvértelepülések köszöntésén Wurczinger Lóránt polgármester, Roland Kern Rödermark polgármestere részére Bodajk Város Díszpolgára Peske-Spányi díjat adott át, megköszönve azt a sok segítséget, melyet az elmúlt évek alatt a két település közötti kapcsolat eredményes fenntartásáért tett. Kitüntetésben részesült továbbá Thomas Mörsdorf is, aki Móró Mihály-díjat vehetett át a város elöljárójától az 1992-ben létrejött testvérvárosi kapcsolatok folyamatos ápolásában nyújtott tevékenységéért, a jelenlévő polgármestereket pedig egy-egy bodajki jellegzeteséggel ajándékozta meg.

A fesztiválra érkezőket nemzetközi étel- és ítalkínálat várta, többek között a tradicionális magyar étel a pörkölt, melyet a helyszínen Topa Ferenc, Topa Attila és a  SzívHang Kórus tagjai készítettek el. A városi csarnokban megrendezett kiállításon a Bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola alkotásai is bemutatásra kerültek, melyek közül Kubovics Előd munkája részesült különdíjba. A színes nemzetközi előadók mellett a bodajki SzívHang Kórus, a 3FALU BANDA, a 3FALU Táncműhely és a plesnai kórus fellépése is nagy siket aratott a közönség körében. A rendezvény utolsó napján került sor a „Barátságszobor” felavatására.

Az elmúlt években a két város között számos területen alakult ki együttműködés. A gyümölcsöző kapcsolat egymás munkájának megismerésében, jó gyakorlatok átvételében és adományokban is megnyilvánult, de a legfontosabbak az így kialakult barátságok.
 
 A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_241}
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu