Telefon: 22/410-001

Bodajk

VIII. Forraltbor- főző verseny

Gőzölgő üstök, tele édes nedűvel. Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Forraltbor- főző verseny.
2019-01-23 08:18:31
Január 19-én szép számmal gyűltek össze az érdeklődök a bodajki Tófürdőnél, hogy szemtanúi legyenek a verseny keretein belül, harmadik éve megrendezésre kerülő közös csobbanásnak. A rendezvényre immáron második alkalommal ellátogató Schirilla Györgyhöz 18 bátor úszó csatlakozott és vetette be magát a tizenkét fokos, gőzölgő vízbe a közönség bíztatása és üdvrivalgása közepette. A férfiak mellett a hölgyek is képviseltették magukat a pár perces megmérettetésen. A januári „strandolást” követően Wurczinger Lóránt polgármester a nézők elismerő tapsa kíséretében adta át a fürdőzők részére a teljesítményük elismeréseként járó emléklapokat.

A közös csobbanást követően forraltbor illata csalogatta a Mozi környékén sétálókat, ami nem is csoda, hiszen tucatnyi üstben gőzölgött a klasszikus, téli ital, s minden csapat igazán különleges fűszerezést használt, hogy finomabbnál finomabb különlegeségekkel örvendeztessék meg az érdeklődőket. Az elmúlt évek során igazi közösségi rendezvénnyé formálódott a sokak által nemes egyszerűséggel „csak” a borbarátok összejöveteleként elismert gasztronómiai verseny. A helyiek mellett Csókakőről, Mórról, Környéről és Pécsről is érkeztek résztvevők. A főzés ideje alatt az önkormányzat a BAK Kft. által elkészített forró teával és pogácsával vendégelte meg a jelenlévőket.  A színpadon a Boka Akusztik Band és a 3FALU BANDA gondoskodott a jó hangulatról.

A zsűriben Mórocz Tamás katolikus plébános, Horváth Katalin és Hoffart András bírálta az elkészített nedűket. A szorgalmas és folyamatos kóstolás után az első helyezésért járó címet a Borzas és a Varjak csapata vihette haza, a második helyezett a Villany - Ászok csapata, a harmadik helyezett pedig a Borátok lettek. A zsűri ezen felül két különdíjat is megszavazott a Katicák és a Fiúk, illetve a Borbarátok csapat részére. Az eredményhirdetés keretein belül az emléklapokat és a nyereményeket Wurczinger Lóránt adta át a helyezetteknek.

Ezúton is köszönjük a Vértesi Erdő Zrt.-nek a tűzifa támogatást, a zsűri munkáját, a csapatoknak pedig a részvételt, továbbá köszönjük minden kedves vendégnek, hogy részvétükkel megtisztelték rendezvényünket.

Jövőre folytatjuk!
 
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_217} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu