Telefon: 22/410-001

Bodajk

Lengyel testvérvárosi találkozó Szolnokon

2017-12-19 12:35:41
A Szolnoki Lengyel Nemzetiség Önkormányzat és a Lengyel Magyar Klub meghívására 2017. december 16-án Wurczinger Lóránt polgármester vezetésével öttagú delegáció látogatott Szolnokra, az idén tizenkilencedik alkalommal megrendezett „Hagyományos Lengyel Karácsony” ünnepségre, ami három helyszínen zajlott.

A Vártemplomban kétnyelvű Istentisztelet keretében felavatták Szent II. János Pál szobrát. Az ünnepi szentmisén majd a város főterén az adventi gyertyagyújtáson is fellépett a testvérvárosunkból érkező Plesnioki együttes.

A program a városi könyvtár Verseghy termében folytatódott, ahol hagyományos lengyel ostyatöréssel kívántunk egymásnak boldog karácsonyt, majd a Plesnioki lengyel betlehemes csoport fellépésére került sor. A szolnoki lengyel gyermekek mézeskaláccsal kedveskedtek a résztvevőknek.

A bensőséges találkozó a lengyel és magyar konyha remekeit felvonultató vacsorával és a lengyel karácsonyi énekek közös éneklésével zárult.

Nagy örömünkre szolgált, hogy találkozhattunk testvérvárosunk Plesna meghívott vendégeivel és együtt ünnepelhettünk.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Bátori Évának és férjének Bátori Zsoltnak a Szolnoki Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnökének a kedves meghívásért.
 
 A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_164} 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu