Telefon: 22/410-001

Bodajk

„Jót egyél, hogy jól legyél!” - Sóspataki Ferenc természetgyógyász előadása

A Mindennapi értékeink ismeretterjesztő előadássorozat harmadik előadása alkalmából 2013. március 22-én Sóspataki Ferenc természetgyógyász látogatott Bodajkra.
2013-03-28 06:45:03
A természetgyógyász azzal kezdte előadását, hogy 25 évvel ezelőtt fordult a gyógynövényekhez. Akkor rákos betegként 3 hónapot adtak neki az orvosok. Megtudhattuk, hogy sugárkezelés, kemoterápia és tizenhárom műtét után mi módon gyógyult meg.
 
Következzen néhány hasznos tanács a természetgyógyásztól: 
Sajnos sokan elhanyagolják a vízivást, pedig minden felnőttnek naponta másfél-két liternyit meg kellene innia. Minden tíz kilónkra számítva három deci vizet igyunk, tehát ha valaki 60 kilós, annak 1,8 litert kellene meginnia egy nap. Viszont nem mindegy, milyen vizet viszünk be a szervezetünkbe. Hazánkban jó minőségű a csapvíz, ezért nem szükséges drága ásványvizeket vásárolnunk. Ám ha mégis a bolti mellett döntünk, akkor ne a szén-dioxiddal dúsítottat válasszuk, ugyanis a szén-dioxid a béltraktusban szénsavvá alakul, s ez nagymértékben savasít. Márpedig a szervezetünknek minél lúgosabb pH-ra van szüksége az egészséges működéshez, ugyanis minden betegség okozója a savasság. 
Nem mindegy, hogy mit, mikor eszünk és mivel társítjuk az ételeket. A megfelelő életmód, étrend és a gyógynövények csodát tehetnek velünk (– tette hozzá a természetgyógyász). 
Talán már mindenki tudja, hogy nagyon fontos elkerülni a három mérget: a finomított cukrot, fehér lisztet és sót. Kávé helyett a természetgyógyász az egészségesebb zöld tea fogyasztását javasolja.
Kiemelte azon növények szerepét, amiknek fogyasztása nagyon fontos, például olajos magvak (mandula, dió, napraforgómag), gyümölcsök (alma, banán), nyers zöldségek, füge, fokhagyma, kurkuma. Érdemes gyökeres zöldségekből készíteni egy nagy tál salátát, hiszen nagyon fontos, hogy minél több zöld levél, saláta kerüljön asztalunkra. 
Az enzimek szerepéről is beszélt az előadó, ami nélkül nincs emésztés. 
A lúgosításhoz és a méregtelenítéshez is kaptunk jó tanácsokat, hogy hogyan tegyük. 
 
Nagyon érdekes előadást hallhattuk, sok hasznos ismerettel, reméljük, máskor is találkozunk!
 
1_2.jpg
 
2_2.jpg

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu