Telefon: 22/410-001

Bodajk

Ünnepi Képviselő-testületi ülés

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének ünnepi ülése
2012-07-11 06:05:17
2012. július 6-án került sor Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének ünnepi ülésére a település várossá nyilvánításának negyedik évfordulója alkalmából.
 
A Himnusz hangjai után Almádi István polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, kitüntetetteket. Röviden felvázolta a várossá nyilvánításhoz vezető hosszú utat, és méltatta az elődök, polgármesterek, tanácselnökök, képviselők munkáját. Elmondta, hogy az önkormányzat minden tőle telhetőt meg kíván tenni, hogy méltó legyen a városi ranghoz, annak ellenére, hogy az önkormányzati rendszer a következő egy-két évben jelentős átalakítás előtt áll. Bízik abban, hogy a feladatok ellátásához a jövőben több saját forrás biztosítható, jórészt a város határában megtelepülő jelentős ipari tevékenység révén.
 
Az ünnepi ülés kiemelkedő eseménye volt a kitüntető címek és díjak átadása.
A képviselő-testület Közegészségügyi Díjat adományozott Faragó Erzsébet számára az egészségügy szolgálatában végzett több évtizedes, lelkiismeretes és áldozatos munkájáért, továbbá Polgármesteri Díszoklevél díjat adományozott Andrea Snow (Hullan Andrea) számára Bodajk szülötteként a jótékony célú maratonfutás népszerűsítése terén, a Csemete Alapítvány alapítójaként végzett önzetlen és karitatív tevékenységéért.
 
Az okleveleket és emléktárgyakat az önkormányzat nevében Almádi István polgármester és Wurczinger Lóránt alpolgármester adta át.
 
Az ülést a Szózat hangjai zárták.
 
A Tanácskozó teremben ezt követően Nagy Elisabeta német stílusú hímzéseiből és Kovács Jánosné bútorfestő alkotásaiból rendezett kiállítás kezdődött, melyet Paksiné Rózsa Éva a Közművelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke nyitott meg, aki köszöntötte a kiállítókat, jelenlévőket, és ismertette a művek elkészítésének folyamatát. A megnyitó után mindenki megcsodálhatta a kézzel készített alkotásokat.
 
Ezzel azonban még nem ért véget az este, ugyanis Andrea Snow „Egy ütemre dobban a szív” című könyvbemutatóján vehettek részt a vendégek. Ez egy kötetlen beszélgetéssel vette kezdetét, amelynek főbb témái a könyv létrejöttének körülményei, az író életútja és tevékenységei voltak. A megvásárolt könyveket az alkotó a helyszínen dedikálta.
 SAM_1808.JPG
 
SAM_1819.JPG
 
SAM_1827.JPG
 
SAM_1839.JPG
 
SAM_1852.JPG
 
SAM_1857.JPG
 
SAM_1868.JPG
 
SAM_1886.JPG
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu