Telefon: 22/410-001

Bodajk

Városnapi rendezvény Bodajkon

Színes programok várták a résztvevőket
2012-07-10 14:10:26
A Bakonyért” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a LEADER „Bakonyi rendezvény, rendezvénysorozatok támogatása” pályázati kiírásán Bodajk Város Önkormányzata támogatásban részesült. E támogatási összegből került megrendezésre az idei városnap. A rendezvényt hagyományteremtő céllal Bodajk Város Önkormányzata 2009-ben rendezte meg első alkalommal. A rendezvény fő helyszíne a Tófürdő környéke volt ebben az évben is.
A délelőtti órákban a 2012. évi IV. Városnapi rendezvény keretein belül a Sportcentrumban került megrendezésre 9 órakor az Öregfiúk labdarúgó torna a Bodajk Sport Egyesület szervezésében. A labdarúgó mérkőzésen a harmadik helyen a Bodajki Öregfiúk, második helyen a Stufa Vill, az első helyen pedig a Roneko csapata végzett. 11 órakor karate bemutatót láthattak a nézők a Bakony Shotokan Dojo SE szervezésében.
A „Bodajkért” Közalapítvány és a Bodajki Sakk Egyesület jóvoltából a Művelődési Ház épületében a hagyományos városnapi sakkverseny 9 órakor vette kezdetét, amely második alkalommal került megrendezésre nyílt versenyként. Összesen 60 sakkozó (22 gyermek 38 felnőtt) mérte össze tudását nyolc kategóriában. A versenyre még a megyehatáron túlról is érkeztek versenyzők.
A kicsik és fiatalok a bodajki Ifjúsági Tanács, Kertainé Gaál Zsuzsanna és egyéb vállalkozó szellemű fiatalok jóvoltából kézműves foglalkozásokon vehettek részt, továbbá még ingyenes arcfestésre is volt lehetőség.
 
A bodajki Tófürdő területén felállított nagyszínpadon a rendezvénysorozatot 15 órakor Almádi István polgármester nyitotta meg, majd a megnyitó ünnepséget követően kezdetét vette a színes szórakoztató műsorsorozat. A fiúk, gyerekek körében ezúttal is nagy sikert aratott Fülöp Attila tankja, és a hozzá társuló haditechnikai bemutatója.
Az idő előre haladtával, egyre többen gyűltek a nagyszínpad elé. Az idei városnapon nagy sikerrel lépett a közönség elé a Bóbita együttes, akik zenés-táncos előadásukkal a kicsiket szórakoztatták. Őket követte a helyi Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport, akik számtalan országos versenyen vettek részt az elmúlt évben és szép eredménnyel térhettek haza, majd pedig a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola bakonycsernyei tagozatának táncos bemutatója, illetve Karvai Noémi és Földesi Milán duettje volt látható.
Mindeközben 10 órától a Tófürdő árnyas fái alatt bográcsban készültek a finomabbnál finomabb pörköltek, gulyások. Családok, baráti társaságok használták ki az önkormányzat által meghirdetett lehetőséget, csak nevezni kellett, aztán pedig jót főzni. Az elkészült finom étkek közül a zsűri a „4 bal kéz” nevű csapat áfonyás vaddisznó pörköltje mellett döntött, így a csapat tagjai a főzőverseny nyerteseként, egy óriási serleggel és oklevéllel térhettek haza.
A strandröplabda pálya sem állt üresen, hiszen idén is megrendezésre került a bajnokság, melyen az „NF Team” nevű formáció nyerte el a győztesnek járó kupát.
Ezt követően Patai Anna a Megasztár-5 tehetségkutató verseny egyik ismert előadója lépett színpadra, aki bájos megjelenésével és hangjával elkápráztatta a közönséget.
A Tófürdőhöz vezető úton a rendőrségi és tűzoltó autókat és felszereléseiket nézhették meg és próbálhatták ki az érdeklődők.
A rendezvény folytatásaként a jelenlévők a bodajki SzívHang Kórus előadását hallhatták, akik az idei évben is nagy sikerrel rendezték meg születésnapi koncertjüket, amelyet egybekötöttek a tavaly októberben készült CD bemutatójával.
Az este Oszvald Marika és Bálint Csaba „Dallamok szárnyán” című hangulatos fellépésével folytatódott, ahol a fiatal és idősebb korosztály az előadókkal együtt énekelhette az ismert operett slágereket.
A nagyszínpad záró előadójaként Király Viktor a Megasztár-4 tehetségkutató verseny győztese lépett színpadra. A közönség nagy ujjongással fogadta az előadót, aki a fellépését követően még autogramot is osztogatott a rajongóknak.
Király Viktor koncertjét követően a 2012. évi IV. Városnapi rendezvény nagyszínpadi rendezvényei hivatalosan is véget értek, azonban levezetésként 21 órától hajnalig tartó utcabálon mulathatott a közönség a Viking Zenekar jóvoltából a Művelődési Ház épülete előtti Petőfi Sándor utcában.
 
Öregfiúk labdarúgó mérkőzés_1.JPG
 
 
Sakkverseny.JPG
 
Strandr__plabda_verseny.JPG
 
F__z__verseny_r__sztvev__i.JPG
 
Arcfest__s.JPG
 
 
Labdar__g___torna_gy__ztes_csapata.JPG
 
Sakkverseny___eredm__nyhirdet__s.JPG
 
Kov__csoltvas_t__rgyak_k__sz__t__se.JPG
 
Labdar__g___torna_gy__ztes_csapata.JPG
 
Megnyit_____Polg__rmesteri_k__sz__nt__.JPG
 
B__bita_egy__ttes.JPG
 
bodajki Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport(1)_1.JPG
 
Hang_Sz__n_T__r_M__v__szeti_Iskola_di__kjai___Bodajk.JPG
 
Hang_Sz__n_T__r_M__v__szeti_Iskola_di__kjai_Bodajk_2.JPG
 
N__z__t__r___k__z__ns__g.JPG
 
D__j__tad__s___Strandr__plabda.JPG
 
 Patai_Anna.JPG
 
T__zolt_____s_Rend__rs__gi_bemutat__.JPG
 
Bodajki_Sz__vHang_K__rus_Egyes__let.JPG
 
Oszvald_Marika.JPG
 
Haditechnikai_bemutat___Oszvald_Marik__val.JPG
 
Kir__ly_Viktor_2.JPG
 
Zsolnai_Istv__n___Viking_Zenekar_utcab__l.JPG
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu