Telefon: 22/410-001

Bodajk

Ünnepi látogatás a 20. évforduló alkalmából

Három napot töltött egy 91 fős bodajki csoport az elmúlt hétvégén Németországban,
rödermarki testvérvárosuk meghívására.
2012-06-06 12:46:49
 A látogatás célja, a 20 évvel ezelőtt létrejött kapcsolat megerősítése volt. 1992-ben Zagyváné Rencz Katalin írta alá azt az esküt, amelyben a két település polgárai hivatalossá tették a köztük létrejött kapcsolatot. Az esküben fő célként fogalmazták meg, hogy a kapcsolat segítse elő az emberek közötti jobb megértést, egy egyesült szabad és békés Európában. Az elmúlt 20 év során sokan komolyan gondolták és sokat is tettek azért, hogy az esküben foglalt szavak megteljenek tartalommal. A vendéglátók mindent elkövettek, hogy a bodajkiak jól érezzék magukat és kellemes emlékekkel, újabb barátok megismerésével térjenek haza. A programok között szerepelt Rödermark és Frankfurt nevezetességeinek megtekintése. Az ünnepi esten Roland Kern Rödermark és Almádi István Bodajk város polgármesterei aláírásukkal ismételten megerősítették az eredeti testvérvárosi gondolatot. Roland Kern ezután emléklapokkal ismerte el a bodajki küldöttség azon tagjainak tevékenységét, akik sokat tettek azért, hogy ez a kapcsolat ma is élő és eredményes.
 
A kitüntetettek: Zagyváné Rencz Katalin, Ruskó Sándorné, Angyal Józsefné, Rigó Sándorné, Huszár Beáta, Wurczinger László és Almádi István.
A képen a díjazottak láthatók, Jörg Rotter vezetőtanácsossal, Wurczinger Lóránt alpolgármesterrel és Roland Kern polgármester úrral.
 
Az ünnepi rendezvényen a rödermarki diákok és az Edelweiβ kóruson kívül nagy sikerrel lépett fel a bodajki Kereplő- és a Rozmaring Nyugdíjas Néptánccsoport. A két település képviselői tudják, hogy ebben a gazdasági és erkölcsi válságidőszakban nagyon fontos az, hogy a különböző nemzetek polgárai minél jobban megismerjék egymást. Ehhez a testvérvárosi kapcsolatok adnak megfelelő alapokat.
 
SAM_1429.JPG
 
SAM_1434.JPG
 
SAM_1451.JPG
 
SAM_1453.JPG
 
SAM_1475.JPG

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu