Telefon: 22/410-001

Bodajk

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kérem, engedje meg, hogy továbbítsam Önnek és munkatársainak az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) következő rendezvényének programját és ismertetőjét.
2012-05-24 19:02:40
Az EBH a diszkrimináció elleni küzdelemben a TÁMOP-5.5.5. projekt eszközeivel is törekszik az egyenlő bánásmód tudatosítására, valamint a társadalom érzékenyítésére.
 
2012. május 24-án, Székesfehérváron a Türr István Képző és Kutató Intézetben tartjuk „Sokszínűség és esélyteremtő munkaerőpiac” címmel a hetedik workshopunkat, amelyre Önt és munkatársait is nagy tisztelettel várjuk.
 
A munkahelyi diszkrimináció elleni küzdelem különösen fontos területe lett az életünknek, mert a munkanélküliség folyamatosan nőtt az elmúlt években. A legfrissebb adatok szerint az uniós munkavállalók több mint 10%-a munkanélküli, közel 24,5 millió embernek nincs állása a tagországokban. Magyarországon jelenleg 10,9% a munkanélküliség aránya.  A rendezvény kiemelt témája ezért az Európai Bizottság „A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen.” címmel indított, munkaerő-piaci hátrányos megkülönböztetéssel foglalkozó kampánya, amellyel 2012. április 16-30 között közterületi plakátokon találkozhatott a lakosság.
A rendezvény első felében öt prezentációt hallgathatnak meg az érdeklődők, délután pedig négy szekcióülés közül választhatnak. Az előadók és a szekcióvezetők az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség témakörének gyakorlatorientált bemutatására vállalkoznak, a workshop résztvevői a munkaerőpiacon és a mindennapokban is azonnal hasznosítható ismeretekre tehetnek szert.
A hátrányos megkülönböztetés sértettjei  nem vagy alig rendelkeznek érdekérvényesítő képességgel, helyzetük támogató környezet nélkül, önerőből nem változtatható meg. Ezért is fontos, hogy az érdekeiket közvetítő és az informálásukban szerepet vállaló csoportok szembesüljenek a  hatósági tapasztalatokkal és lehetőségekkel, az EBH pedig figyelembe vehesse elvárásaikat, véleményeiket, megoldási javaslataikat, hiszen a diszkrimináció következményeivel szemben együtt lehetünk eredményesek.
Kérem, hogy vegyen részt a programon és ajánlja rendezvényünket munkatársainak, és szakmai csatornáin keresztül együttműködő partnerei figyelmébe.
A workshopon a részvétel ingyenes, a térségből érkezőknek útiköltség-térítést biztosítunk.
A költségtérítés az alábbi módokon vehető igénybe.
● A  Székesfehérvárra tömegközlekedési eszközzel érkezők az útiköltségről az Egyenlő Bánásmód Hatóság nevére és címére (1024 Budapest, Margit krt. 85.)  kiállított számlát a rendezvény napján, érkezéskor adják át a regisztrációs pultnál dolgozó munkatársunknak.
A jegyet  a workshopot követő 10 munkanapon belül postázzák el számunkra. Kérjük, a borítékra írják rá a következő szöveget: „TÁMOP 7. workshop”.  
● A  Székesfehérvárra autóval érkezők hozzák magunkkal a jogosítványuk és forgalmi engedélyük fénymásolatát, s a dokumentumot adják  át a regisztrációs pultnál dolgozó munkatársunknak.
Mindkét esetben szükségünk lesz a bankszámlaszámukra, annak hiányában pedig a levelezési címükre.
 
Kérjük, hogy részvételi szándékukat és regisztrációs igényeiket a mellékletben található jelentkezési lapon juttassák el hozzánk.  
 
Érdeklődését és együttműködését köszönöm!
 
Üdvözlettel:   
 
Ágó Anna
kommunikációs és rendezvényszervező koordinátor
Egyenlő Bánásmód Hatóság, TÁMOP Iroda
1024 Budapest, Margit körút 85. VII. emelet 755. szoba
Telefon: +36 1 336 76 52
E-mail: anna.ago@ebh.gov.hu
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu