Telefon: 22/410-001

Bodajk

Szép ház, virágos porta

Emlékplakettel jutalmazták a legszebbeket
2011-11-16 15:36:04
A „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma ez évben immár második alkalommal döntött a „Szép ház – Virágos porta” megtisztelő címek odaítéléséről.
 
Az Alapítvány alapvető célkitűzése: „Szeretnénk elősegíteni egy kulturált, környezetbarát, vendégváró városkép kialakítását, a településkép esztétikus megjelenítésének fejlesztését.
A kulturált, egészséges környezet továbbfejlesztése, a lakóépületek, kertek, udvarok, utcák virágosítása és növényekkel történő díszítése, illetve e célok közös megvalósításának elősegítése.”
 
Az elkövetkező években szeretnénk, ha településünk is csatlakozna a „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melynek lényege, hogy a versenyre nevezni a település egészének szükséges (önkormányzat, intézmények, munkáltatók és természetesen a lakosság).
 
Az Alapítvány Kuratórium tagjai május hónapban felmérték a „kezdeti állapotot”, majd a nyár folyamán több alkalommal helyszíni bejárás során megtekintették a házakat, a hozzájuk tartozó utcarészt, kertet, udvart stb. és azok összképe, folyamatos rendben tartása alapján javaslatot tettek a számukra kijelölt területen lévő házak közül a díjazottakra.
 
Ezt követően a tagok javaslatai alapján szeptemberben döntött a Kuratórium a 10 db „Szép ház, virágos porta” emlékplakett odaítéléséről, melyek ünnepélyes keretek közötti átadása 2011. november 13-án történt meg a Városháza tanácskozó termében.
 
Az ünnepséget Csécsei Kinga nyitotta meg, ezt követően Almádi István polgármester úr gratulált a díjazottaknak, és megköszönte az alapítvány munkáját. Zubán László a „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntőjében összegezte az alapítvány felhívásának lényegét, és ismertette a díjátadásig vezető utat.
Az ünnepséget Lánczosné Taligás Ildikó tanítónő felkészítésével Behány Mercédesz és Takács Kata szavalatai tették színesebbé.
 
Az emlékplaketteket az alapítvány elnöke és a polgármester úr adta át.
.
A rendezvény, Rábai Krisztina tanárnő segítségével, Bodajkról készített általános iskolás diákok rajzainak megtekintésével zárult.
 
 
 
A „Bodajkért” Közalapítvány a „SZÉP HÁZ, VIRÁGOS PORTA – 2011” díjat adományozta:
 
1. Dreska István és családja részére Petőfi Sándor u. 101. szám.
2. Förhécz Renáta és családja részére József Attila u. 21. szám.
3. Harcz Lászlóné és családja részére Petőfi Sándor u. 105. szám.
4. Horváth Imre és családja részére Deák Ferenc u. 15. szám.
5. Hitner András és családja részére Dózsa György u. 73. szám.
6. Németh B. Zsolt és családja részére Berek u. 13. szám.
7. Reinodli Zsolt és családja részére Tópart u. 3. szám.
8. Simon Zoltán és családja részére Diófa u.36. szám.
9. Tószegi Richárd és családja részére Hegyalja u. 4.szám.
10. Vajda Gyula és családja részére Mandulás u. 15. szám
 
 
Gratulálunk az elismerésben részesült családoknak. Tisztelettel meg köszönjük városunk minden lakójának fáradozását, munkáját, akik ápolták, gondozták és igyekeztek szebbé, virágosabbá varázsolni saját lakókörnyezetüket.
 
2012-ben természetesen folytatni kívánjuk a megkezdett munkát.
 
„Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma
 
 DSC_0020.JPG
 
DSC_0021.JPG
 
DSC_0022.JPG
 
DSC_0023.JPG
 
DSC_0024.JPG
 
DSC_0025.JPG
 
DSC_0027.JPG
 
DSC_0028.JPG

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu