Telefon: 22/410-001

Bodajk

Megújult a bodajki Egészségház épülete

 
 
 
2018-12-11 08:21:43
Húszmillió forintos pályázati támogatásból és négymillió forintos önkormányzati forrásból újult meg a bodajki Egészségház épülete. Az ünnepséggel egybekötött átadó ünnepségre kedden került sor, melyen a helyi lakosság mellett a projekt megvalósításában érintett személyek is megjelentek.

„2004-ben adták át a bodajki Egészségház épületét s máris repedezni kezdtek a falai. A problémát az épületben dolgozók jelezték az önkormányzat felé. A statikus megállapította, hogy a gondot a nem megfelelő tetőszerkezet okozza.” Ezekkel a szavakkal kezdte ünnepélyes köszöntőjét Wurczinger Lóránt polgármester, aki többek között elmondta, hogy a móri járásban a TOP-pályázatok kiírását konzultáció előzte meg, azért a problémával Törő Gábor országgyűlési képviselőt keresték meg. „A 3M eredetileg egy informatikai cég neve, de náluk új értelmet nyert. Az elmúlt hetekben átadott önkormányzati beruházásokat jelöli. A felújított városházát ugyanis Mária-napkor, az új sportparkot Mártonkor avattuk, az egészségházat pedig nem sokkal Mikulás előtt adjuk át. Mivel az egészségháznak helyet adó épület csak részben az önkormányzat tulajdona, így a felújítás nem terjedt ki az egész ingatlanra– fogalmazott beszédében az elöljáró.

A köszöntő után a Bodajki Általános Iskola két alsós tanulója Szabó Boglárka és Dám Borbála Csukás István Makk Marci című versével csaltak mosolyt a jelenlévők arcára.

„Olcsó húsnak híg a leve” kezdte beszédében a pályázat megvalósulásában döntő szerepet játszó Törő Gábor országgyűlési képviselő. Mint mondta elmúlnak azok az idők, amikor az emberek az beszélték a boltban, hogy jobb egy városias falu, mint egy falusias város. Bodajk a mostani fejlesztések révén tényleg városias várossá válik.

A beszédeket a Bodajki Zengő Óvoda óvodapedagógusainak műsora követett, akik énekekkel szórakoztatták a megjelent vendégeket.

Dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke beszédében elmondta, hogy a TOP-pályázatok elbírásában meghatározó szerep jutott a megyei közgyűlésnek, kiírásuk előtt pedig alaposan feltérképezik, mi az, amire valóban szüksége van az adott településnek. Bodajk önkormányzata csak a hat TOP-pályázat révén több mint 500 millió forintot nyert. A beruházás eredményeként megvalósult a nyílászárok cseréje, a homlokzat és födémszigetelés, illetve az épület tetőszerkezetében elhelyezett nagy acélgerendával a fennálló statikai probléma is megoldódott, részletezte a közgyűlés elnöke, kifejtve, hogy az energetikai korszerűsítés eredményeként létrejövő alacsonyabb fenntartási költség a jövő nézve több százezres megtakarítást jelent majd az önkormányzat mindennapi gazdálkodásában.

A felújított épületet a nemzeti színű szalag átvágásával Wurczinger Lóránt polgármester, Törő Gábor országgyűlési képviselő és Dr. Molnár Krisztián elnök úr közösen avatták fel.

Az átadott bodajki Egészségházat Sallayné Sziki Judit lelkész asszony áldotta meg, majd Oravecki Attila római katolikus káplán szentelte fel.

Az ünnepség végén a meghívott vendégeket állófogadás várta a Szent István Teremben.
 
Fotók: Skobrák Dénes, Brayer János
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_211} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu