Telefon: 22/410-001

Bodajk

Átadták Bodajk vadonatúj sportparkját

 
 
 
2018-11-16 13:01:50
Teljes egészében - önkormányzati pályázat alapján – állami támogatásból, állami kivitelezésben a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében a Bányász lakótelepen került felépítésre a mindenki számára ingyenesen használható „C” típusú sportpark. A létesítményt ütéscsillapító gumitégla burkolattal látták el a könnyebb és biztonságosabb használhatóság, a minimális karbantartási igény és a hosszú élettartam érdekében. Nyolc darab olyan eszköz került kiépítésre, amikkel a legkedveltebb mozgásformákat is el lehet majd végezni.  Ezek az eszközök többek között segíthetik a hasizom és hátizmok erősítését, van közöttük, fekvőtámaszozó, függeszkedő, tolódzkodó, korlát és bordásfal is, így szinte minden izomcsoport átmozgatására van lehetőség.  

A sportpark ünnepélyes átadására november 15-én került sor. A megjelent vendégeket Wurczinger Lóránt köszöntötte, beszédében elmondta, a sportpark által nyújtott lehetőségek megteremtésével a mozogni, sportolni vágyók saját lakóhelyükön, megfelelő­ környezetben tölthetik el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk. Továbbá kitért a kormány családokat érintő támogatásaira, melyben nagy szerepet játszik a sport és az egészséges életmód lehetőségének biztosítása.

Dr. Simon László kormánymegbízott ünnepi beszédében kihangsúlyozta, Bodajk egy összetartó és aktív közösséget tudhat magáénak, majd elmondta, az elmúlt években számos kormányzati döntés született annak érdekében, hogy a sport minden ágazata támogatást kapjon, ezzel minél több fiatal juthasson sportolási lehetőséghez.

A köszöntőket követően a Székesfehérvárról érkező Predátor SE tagjai Molnár Attila, Rozs Gergely és Molnár Jakab tartottak bemutatót, alapos ismereteket nyújtva a különböző eszközökön végezhető gyakorlatokról.

Az átadott sportparkot a nemzeti színű szalag átvágásával Wurczinger Lóránt polgármester, Dr. Simon László kormánymegbízott és Wilmek Tibor megyei alelnök közösen avatták fel.

Az átadott létesítményt Sallayné Sziki Judit lelkész asszony áldotta meg, majd Mórocz Tamás római katolikus plébános szentelte fel. 

Az ünnepség végén a meghívott vendégeket állófogadás várta a Bodajki Polgármesteri Hivatal Szent István Termében.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_203}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu