Telefon: 22/410-001

Bodajk

Megkezdődtek a földmunkák a sportcentrum építési területén

A szükséges szakhatósági engedélyek beszerzését követően megkezdődtek a munkálatok a leendő sportcentrum területén Bodajkon.
2009-03-22 21:37:46
A talajrendezés elvégzéséhez már felvonultak a munkagépek az általános iskola szomszédságában lévő mintegy 2,3 ha-os területre. A kivitelezőnek 2009. június 30.-ig kell megvalósítani a sportkomplexum első ütemét. Ez magában foglal egy MLSZ-szabványnak megfelelő nagy futballpályát, egy kis edzőpályát, és egy kombinált aszfaltos pályát főként a kézilabdások számára. Épül egy 165m2 alapterületű klubház is, melyben korszerű körülmények között fogadhatják a bodajki és a vendég sportolókat.
 
A polgármester ígérete szerint a várossá válás első éves évfordulójának ünnepi helyszínét a bodajkiak örömére már az elkészült sportkomplexum adja.
 
Oszlánszki Zsolt elmondta, a sportkomplexum további fejlesztése a jövő tervei közé tartozik. A második ütemben egy atlétikai központot is terveznek ezen a területen, amelynek egyelőre a talaj előkészítési munkálatai készülnek el. A további lépésekhez szükséges anyagi források megkereséséig a területet befüvesítik, és városi rendezvények színhelye lesz. A jövő évi tervek között szerepel itt egy fedett színpad megépítése is, amely szintén a rendezvények lebonyolítását segíti majd.
 
A beruházás értéke közel 200 millió forint, melyből 72 millió forintot államilag támogatott fejlesztési hitelből fizet ki az önkormányzat. A város előzőleg felvett hitelei ez év márciusában kifutottak, így az újabb hitelvállalás a polgármester szerint nem veszélyezteti a település működését.
 
A körbekerített, parkosított, gépjármű parkolókkal ellátott sportkomplexum a remények szerint valamennyi sportolni vágyó bodajki igényeit kielégíti majd.
 
fr_sp1.jpg
fr_sp2.jpg
fr_sp3.jpg
fr_sp4.jpg

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu