Telefon: 22/410-001

Bodajk

90 éve született Bodajk híres helytörténésze

 
 
 
2017-08-28 07:21:21
Augusztus 23-án a Bodajki Városi Könyvtárban ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Bodajki Helytörténet megalapítójának, Fellegi Imrének, születésének 90. évfordulója alkalmából megrendezett kiállítás. A tárlatot Salgói János nyitotta meg, majd a Fejér Megyei Honismereti Egyesület titkára, Nagy Éva idézte fel beszédében Fellegi Imre munkáit. Wurczinger Lóránt polgármester elérzékenyülten beszélt Imre bácsival ápolt szoros kapcsolatáról, és a vele átélt múltbéli élményeiről. A beszédek sorát Imre bácsi fia, Fellegi Imre zárta, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek, hogy ez a kiállítás létrejöhetett, hiszen ezáltal mások is részesei lehetnek édesapja munkásságának.
A szervezők az ünnepség alakalmából egy-egy csokor virágot adtak át Felleginé Benkő Margitnak és Fellegi Máriának. A Fejér Megyei Honismereti Egyesület titkárának, Nagy Évának Salgói János köszönte meg a kiállításon való közreműködését a Daru Péterné népi iparművész által festett tojás átnyújtásával.
 
A kiállítási anyag Fellegi Imre közel negyven évnyi lelkes és kitartó kutatómunkájának eredménye, melyet helytörténeti albumok, és kötetek gyűjteménye alkotja. Ezekben a település lakosaitól összeszedett írott és fényképes anyagok, visszaemlékezések, néprajzi pályázati munkák kerültek feldolgozásra. Olyan, több évtizedes múltra visszatekintő gyűjteménynek lehetünk gazdái, amely gazdagítja helyi értékeinket. Büszkék vagyunk, hogy örökül kaptuk, de kötelesek is vagyunk ezt méltón megőrizni és gyarapítani az utókor számára.
 
A kiállítás 2017. augusztus 30-ig várja a látogatókat, a városi könyvtár nyitvatartási idejében.
 
A képekre kattintva galéria nyílik.
{gallery_131}  

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu