Telefon: 22/410-001

Bodajk

Májusfa kitáncolás és gyermeknap

 
 
 
2017-05-31 14:30:56
 
Bodajkon a hagyományok szerint a májusfa kidöntése nagyobb ünnepséggel és táncmulatsággal járt, mint május 1-je ünneplése. Ennek fényében került sor most a rendezvény megtartására, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a lassan feledésbe merülő májusfa-kitáncolás szokása újra felelevenítésre kerüljön településünkön. 
2017. május 27-én verőfényes napsütéses idő várta a műsorokra kilátogatókat. A délelőtti programok a Bodajki Önkéntes Tűzoltók segítségével valósultak meg. Ugrálóvár, tűzoltó autó, és ügyességi verseny várta a gyerekeket. Nagy érdeklődésnek örvendett a Fejér Megyei Autópálya Rendőrség által kiállított autó is.
Délután kreatív fajátékokkal, lovaskocsizással bővült a kiegészítő programok sora. A gyermeknapi programokba a Bodajki Helytörténeti Egyesület is örömmel kapcsolódott be. A zarándokudvarban avar kori vitézi próbatételt lehetett véghez vinni, melyről hiteles tanúsítványt is kaphattak a résztvevők. A plébánia udvaron gyöngykészítéssel, gyöngyfűzéssel, rajzolással, kirakóval és ügyességi játékokkal szórakozhattak a gyerekek. Közben az Élet-Kép-Tár-ban megnyílt, új kiállítást – „Bodajk évezredes kincsei” címmel -- nézhették meg a kedves érdeklődők, mellyel tartalmas szórakozást biztosítottak minden látogatónak. A színpadi programok megnyitása előtt a közönség a Bodajki Önkéntes Tűzoltók közreműködésével, egy látványos és izgalmas tűzoltási bemutatónak lehetett részese. A délutáni órákban kezdődött a gulyás osztás, amit a Bak Kft készített, illetve szervírozott a rendezvényre látogatók számára. Desszertből sem volt hiány, hiszen Vinkelman Reni elkészítette az önkéntes tűzoltók tortáját, amiből mindenki fogyaszthatott.
A színpadi műsorokat Wurczinger Lóránt polgármester nyitotta meg, majd átadva a szót, a rendezvény ötletgazdája Kozma Ferenc mesélt a májusfa körüli népi hagyományokról. A nap folyamán színes, minden korosztály számára érdekes előadásokat láthattak a rendezvényre kilátogatók. Elsőként az MMA harcművészet világába kalauzolta el a közönséget a helyi baráti társaság, Füredi Imre vezetésével. Ezzel egy időben, a tópart melletti játszótéren a 3FALU BANDA interaktív mesejátékkal várta a gyerekeket. A programok sorát a Debrecenből érkező Gabitriál extrém sportcsapatának triál bemutatója folytatta, melynek során egy speciális kerékpár segítségével, mesterséges elemekből kialakított pályán akrobatikus, és látványos elemeket mutattak be. Az extrém biciklis bemutatót, egy másik szintén extrémnek mondható sportág a kötélugrás követte. A Szombathelyről érkezett Kötélugró Klub akrobatikus elemekkel, látványos koreográfiákkal nyűgözte le a műsorukba. Az önként jelentkező gyerekeknek pedig lehetőségük volt kipróbálni a kötélugrás alapjait.
A rendezvény fő érdekessége, a mindenki által várt hőlégballon függeszkedés sajnos az időjárási viszonyok miatt, biztonsági okokból most elmaradt. Egy úgynevezett statikus bemutatást tudtak csak megtartani, mely alatt az érdeklődők beszállhattak a kosárba, illetve fényképeket készíthettek. Reméljük a városnapon az időjárás kegyesebb lesz hozzánk, és sikerül megvalósítani a tervezett program kivitelezését.
A színpadi programok után kezdetét vette a májusfa kitáncolása a 3FALU TÁNCMŰHELLYEL, a döntésben pedig az önkéntes tűzoltók vettek részt. Ezt követően Táncházzal folytatódott az este Kozma Körtvélyes Kinga vezetésével, a talpalávalót a 3FALU BANDA szolgáltatta. A nap kellemes hangulatú bállal zárult.
 
 
A képekre kattintva galéria nyílik!
 
{gallery_95}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu