Telefon: 22/410-001

Bodajk

A város első karácsonya

December 23.-án ünnepelte első karácsonyát az idén várossá avatott Bodajk.
2008-12-25 09:54:16
Az önkormányzat által rendezett karácsonyi ünnepségsorozat délután négy órakor vette kezdetét a Városháza Tanácskozó termében, ahol bemutatták a település történetét feldolgozó könyv új kiadását. Fellegi Imre munkáját Salgói János bővítette ki 1990-től a 2008-as várossá avatás pillanatáig. A helytörténeti kötetet Gelencsér József, a regionális közigazgatási hivatal vezetője, néprajzkutató ajánlotta a közönség, és a bodajkiak figyelmébe.
 
A könyvpremier alkalmával képzőművészeti kiállítást is rendeztek, melyen Antal András, Daru Péterné, Nyárádi Anikó, Papp Ramóna, Salgói Dóra, Salgói Rita, Szijjártó Attila helyi alkotók munkáit csodálhatták meg.
 
Ezen az ünnepségen adta át a Bodajki Helytörténeti Egyesület oklevelét Oszlánszki Zsolt polgármester és Salgói János, az egyesület elnöke. Az elismerést idén Kovács Károly, a helytörténeti egyesület alapító tagja, illetve –posztumusz- Ráfli József vehette át. Az évtizedeken át meteorológiai megfigyeléseket végzett Ráfli József dokumentumait a család ebből az alkalomból a városnak ajánlotta a fel.
 
A polgármesteri hivatal előtt, a város karácsonyfájánál ezt követően fél hatkor kezdődött az ünnepség, ahol Oszlánszki Zsolt polgármester, Varga B. Árpád református lelkész és Horváth József katolikus esperes köszöntötte az egybegyűlteket. A gyerekeket pedig csokoládéval lepte meg az önkormányzat.
 
A karácsonyi ünnepségsorozat a Moziban ért véget, ahol a fiatalok örömére, teltház előtt Josh és Jutta adott nagysikerű koncertet.
 
fr___nn0.jpg
fr___nn6.jpg
fr ünn2_1.jpg
fr_ki__ll2.jpg
IMG_0349.JPG
frhiv2.jpg
fr_jutta2.jpg
fr_jutta3.jpg
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu