Telefon: 22/410-001

Bodajk

Új járda Bodajkon

Régi adósságát törlesztette Bodajk Város Önkormányzata azáltal, hogy elkészült a Kinizsi Pál utcától az Arany János utcáig tartó járda. 
2014-05-12 07:40:41
A település ezen részén, sokszor az úttesten közlekedtek a lakosok, köztük a gyerekek és a babakocsit toló anyukák is. 
A létesítményt a hétvégén ünnepélyes keretek között adták át. Az eseményen résztvevőket Almádi István polgármester tájékoztatta arról, hogy az elkészült járda több mint 400 méter hosszúságú, a szélessége pedig 1,5 és 2 méter közötti. 
A tervező Bognár László, és a kivitelező Klein Park Kft. pedig minden szakmai tudását bevetette annak érdekében, hogy a helyszín adottságait is figyelembe véve, a lehető legmagasabb műszaki színvonalú járda készülhessen el. 
Ennek érdekében új gyalogos hidak, átereszek, útcsatlakozások, korlátok, szalagkorlátok és támfalak épültek. 
A beruházás teljes költsége közel 19 millió Ft, mely Bodajk 2 éves kommunális adó bevételének felel meg. 
Az ünnepi beszéd során polgármester úr megköszönte mindazoknak a munkáját, akik bármit is tettek annak érdekében, hogy a járda immáron szolgálhatja a helyi lakosok hétköznapjait.
Az esemény zárásaként Sallayné Sziki Judit református lelkész és Mórocz Tamás római katolikus plébános áldotta meg és szentelte fel az építményt. Ezt követően pedig ünnepélyes keretek között közösen vágták át a nemzeti színű szalagot. 
 
 
 
                                                               Fotó: Salgói J.

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu