Telefon: 22/410-001

Bodajk

III. Bodajki Költőtalálkozó

Június 10-én délután 14.00 órára megtelt a  Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme, ahol a költőtalálkozó kiemelkedő eseményére, az irodalmi délutánra  került sor .
2007-07-11 18:13:27
A Bodajkért Közalapítvány szervezésében. 2007. június 07-10. között került végrehajtásra, immár harmadik alkalommal, hagyományt teremtve a Bodajki Költőtalálkozó. Az Alapítvány vendégei az itt töltött idő alatt folytatták községünk nevezetességeinek megismerését. Többek között az Általános Iskolában rendhagyó irodalom órán vettek részt, hangulatos délutánt töltöttek a Lila Akác Idősek Otthonában.
 
A Bodajkért Közalapítvány vendégei voltak: Baranyi Ferenc, Góg János és felesége, Madár János és felesége Hanácsek Erzsébet, Sebestyén István, Dr. Gulyás Katalin, Szepsy Eleonóra, Kassai Franciska költők és Bodajky-Nagy István,aki a költő találkozó ötlet- és házigazdája. 14.00 órától vette kezdetét az irodalmi délután, melynek első részében a bodajki diákok szavalóversenyének döntőjére került sor.  A nagy érdeklődésre való tekintettel – mivel 40 gyerek jelentkezett – előzőekben házi versenyre került sor az Általános Iskolában, és a döntőben a házi versenyen legjobb öt helyezett vett részt három korcsoportban. A három korcsoport a következő: 3-4 osztály, 5-6 osztály és 7-8 osztály.
A diákoknak egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett elszavalniuk minden korcsoportban. A kötelezők a bodajki költő találkozókon eddig született versek közül kerültek ki. A gyerekek felkészülését az Általános Iskola magyar szakos tanárai lelkiismeretesen segítették.
 
A szavalóverseny zsűrijének elnöke Baranyi Ferenc József Attila-díjas költő. A zsűribe meghívást kapott Góg János és Madár János költők, továbbá Rigó Sándor igazgató és Almádi István alpolgármester urak.

A díjazottak:
3-4 osztályban: 1. Egyed Viktor, 2. Akl Fanni, 3. Bernáth Anna.
5-6 osztályban: 1. Pataki Dániel, 2 Máté Manuella, 3. Kauba Dorina
7-8 osztályban: 1. Medve Rebeka, 2. Tábori Kitti, 3. Farkas Dorottya.
A helyezést elérők oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek a közalapítvány jóvoltából.
A közalapítvány minden diák részére emléklapot adott át, melyeket Salgóiné Rácz Mária ajánlott fel.
A vendégköltők a szavalóverseny minden résztvevőjének saját könyvüket adták át ajándékként, sőt még a közönség soraiban ülőknek is jutott a művekből. Könyveket adtak át  az óvodák és a könyvtár részére is
Az eredményhirdetés után a meghívott költő vendégek bemutatkoztak, ismertették irodalmi pályafutásukat, és előadták néhány versüket. Ezt követően a közönség bekapcsolódott a kötetlen beszélgetésbe. Az eseményt az Alapítvány elnöke zárta be, kiemelve, hogy a jövőben is folytatni kívánják a költőtalálkozó megrendezését.
A Bodajkért Közalapítvány köszönetet mond a költők elszállásolásában és étkeztetésében Bodajk Nagyközség Önkormányzatának, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola kollégiumának és a BAK Kft-nek, valamint a diákokat felkészítő magyar szakos tanároknak.

Zubán Beáta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu