Telefon: 22/410-001

Bodajk

Játszótér átadás

Játszótér átadás a Rózsakert szomszédságában

Csatakiáltással rohamozták meg a bodajki gyermekek az új játszóteret kedden. Az ünnepélyes átadáson Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is beszédet mondott. Oszlánszki Zsolt polgármester az összefogásra mutatott rá, és arra, hogy az új, európai színvonalú játszótéren a gyermekek önfeledten játszhatnak. Ezzel persze a játszótérépítések nem fejeződnek be, hamarosan még két helyen épül játszótér Bodajkon.
2006-04-20 17:18:49
Türelmetlen gyermekek, és hívogató játékszerek a lombos fák tövében. Így jellemezhető a keddi játszótérátadás. A napsütésben a gyermekek is köszönetet mondtak a játékszigetért, ahogy Oszlánszki Zsolt polgármester is az összefogásért és a kemény munkáért. A négymillió forintos beruházást az Ifjúsági, Családügyi, Szociális, és Esélyegyenlőségi Minisztérium egymillión forinttal támogatta, a maradék hárommillió forintot az önkormányzat a saját büdzséjéből különítette el erre a célra. A játéksziget minden játéka és burkolata megfelel az Európai Unió szigorú szabályainak, amellett ritka látvány, de kerítést is húztak a játszótér köré. Oszlánszki Zsolt azért tartotta ezt fontosnak, hogy a házi kedvencek véletlenül se jussanak be a gyerektérbe, s piszkítsanak a homokozóba. Emellett figyelmeztetett arra is, hogy óvni kell a játékszereket, hogy sokáig koptathassák azokat a bodajki gyermekek. Az ünnepélyes átadáson Szabó Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett, aki üdvözölte a bodajki törekvéseket. Gondolatmenetében arra hívta fel a figyelmet, hogy a felnőtteknek olykor gyermekfejjel kell gondolkodniuk, amikor játszóteret építenek, iskolát vagy óvodát fejlesztenek. Hiszen a gyermekek szerint "rossznak lenni sokkal jobb, mint jónak lenni". Emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy a szülők felelőssége is nagyon-nagy, hiszen kell, hogy időt szakítsanak gyermekeikre, és arra neveljék őket, hogy óvják környezetüket. Beszédében azt is megemlítette, hogy már külföldön is hallotta Bodajk nevét, és azok, akik csak átutaznak vagy elhaladnak a település mellett, nemcsak a természeti kincseket csodálják meg, hanem feltűnik neki Bodajk fejlődése és a közterületetek rendezettsége. Szerinte ezért is jó bodajkinak lenni.
A játszótér nemzetiszín szalagját a közgyűlés elnöke vágta el, teret adva a játékok felé rohanó gyermekeknek. Az addig üresen álló játékokat tehát hamar birtokba vették a legifjabbak, így a Bányász lakótelep parkját betöltötte a gyermeki kacaj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kőszegi Krisztina  /TV Bodajk/
Fotók: Rigó Sándor (Ált. Isk. Igazgató)

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu