Telefon: 22/410-001

Bodajk

Polgármesteri tájékoztató V.

a húsvéti ünnepekre vonatkozóan
 
2020-04-11 09:37:28
                                                                            Tisztelt Bodajkiak!
 
A Kormány visszavonásig meghosszabbította a kijárás korlátozásáról szóló korábbi intézkedését.
 
A húsvéti ünnepekre tekintettel, és mivel sajnos már Bodajkot is elérte a járvány, nagyon fontosnak tartom, hogy az alábbi szabályokat mindenki tartsa be saját maga és a település minden lakója érdekében.
 
- Kiemelten kérem Önöket, hogy a kormány által előírtakat mindenki tartsa be!
- Kérem továbbá a 70 éven felülieket, hogy semmilyen indokkal ne hagyják el otthonaikat, bevásárlás, vagy gyógyszerek beszerzése miatt kérjenek segítséget fiatalabb ismerőseiktől, az önkormányzattól!
- Kicsiket, nagyokat, fiatalt, időset, mindenkit arra kérek, hogy maradjon otthon, ha szükséges, segítsék az idősebbeket, de otthonaikat szórakozás, másokkal történő találkozás miatt ne hagyják el!
- Fontos, hogy mellőzzék a kirándulásokat, túrázást, a környező turisztikai célpontok (Csókakői vár, Gaja szurdok, Fehérvárcsurgó stb.) amúgy is lezárásra kerültek, ne hozzuk nehéz helyzetbe az ott élőket se!
- Annak ellenére, hogy ünnep van, kérem Önöket, hogy a Húsvét idején is kerüljék a rokonlátogatást!
- Amennyiben alapos indok miatt mégis szükséges elhagyni lakóhelyüket, használjanak szájmaszkot, tartsák meg a 2 méteres távolságot másoktól, ne csoportosuljanak!
- Kérem az üzletek tulajdonosait, hogy tartsák be az előírt nyitva tartási időt, és azon szabályokat, melyek a fertőzésveszély elkerülése érdekében szükségesek.
 
Az általam korábban hozott intézkedések továbbra is érvényben vannak, a játszóterek, közösségi terek, sportpálya, könyvtár látogatása és használata tilos, az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet fennáll, a polgármesteri hivatalban a személyes ügyfélfogadás korlátozott.
 
Bízom abban, hogy a jövő héten már minden bodajki számára el tudjuk juttatni az elkészült maszkokat, kérem, használják azokat otthonuk elhagyása esetén.
 
Igaz, hogy ünnep van, de ebben a nehéz időszakban most sokkal fontosabbnak tartom, hogy vigyázzunk egymásra és magunkra, tartsuk be azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyek annak érdekében születnek, hogy a járvány terjedését meg tudjuk akadályozni!
 
Áldott húsvéti ünnepeket kívánok Mindnyájuknak!
Vigyázzunk együtt egymásra!
 
Bodajk, 2020. 04. 11.
 
 
                                                                                              Wurczinger Lóránt
                                                                                                   polgármester

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu