Telefon: 22/410-001

Bodajk

Advent első vasárnapja

 
 
 
2019-12-18 15:32:12
Megkezdődött a karácsonyra való felkészülés négy hétig tartó időszaka. A hetente felgyúló gyertyák fényeinek szimbolikája mindenki számára üzenet: teljen békében, boldogságban a várakozás időszaka. A várost ebben az időszakban az ünnepi fények, különleges városi díszek és színes programkínálat jellemzi.

A hagyományokhoz híven a bodajki Kegytemplomban vette kezdetét a karácsonyi programok sorozata. A jelenlévőket Mórocz Tamás plébános atya köszöntötte. A Bodajki Általános Iskola verssel, énekkel és tánccal színesített előadásával teremtett meghitt hangulatot. Az adventi koszorún, a hitet szimbolizáló első gyertyát az előadás keretében Polányi Petra 5. b osztályos tanuló gyújtotta meg. Köszönjük a gyermekeknek és tanárnőjüknek, Skodáné Kohán Csillának az áldozatos munkát. A műsort követően Wurczinger Lóránt polgármester osztotta meg gondolatait az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban. Az ünnepi köszöntő után a SzívHang Kórus meghitt, karácsonyi dalokból álló csokrot adott elő.

A Kegytemplom felújítási munkálatai miatt az idei évben a Törpe-Ovi udvara adott otthont a szeretetvendégségnek, melyet kézműves vásár, karácsonyi zene és a kivilágított betlehem tett még hangulatosabbá.

Sok szeretettel várunk mindenkit december 8-án, a második adventi gyertyagyújtásra és ünnepi programokra.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_265} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu