Telefon: 22/410-001

Bodajk

Szép ház, virágos porta - 2019

 
 
2019-11-11 11:40:17

A „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma ez évben immár nyolcadik alkalommal döntött a „Szép ház – Virágos porta” megtisztelő címek odaítéléséről.
 
Az Alapítvány alapvető célkitűzése: „Szeretnénk elősegíteni egy kulturált, környezetbarát, vendégváró városkép kialakítását, a településkép esztétikus megjelenítésének fejlesztését.
A kulturált, egészséges környezet továbbfejlesztése, a lakóépületek, kertek, udvarok, utcák virágosítása és növényekkel történő díszítése, illetve e célok közös megvalósításának elősegítése.”
 
Az elkövetkező években szeretnénk, ha településünk is csatlakozna a „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melynek lényege, hogy a versenyre nevezni a település egészének szükséges (önkormányzat, intézmények, munkáltatók és természetesen a lakosság).
 
Az Alapítvány Kuratórium tagjai május hónapban felmérték a „kezdeti állapotot”, majd a nyár folyamán több alkalommal helyszíni bejárás során megtekintették a házakat, a hozzájuk tartozó utcarészt, kertet, udvart stb. és azok összképe, folyamatos rendben tartása alapján javaslatot tettek a számukra kijelölt területen lévő házak közül a díjazottakra.
 
Ezt követően a tagok javaslatai alapján októberben döntött a Kuratórium a 10 db „Szép ház, virágos porta” díj odaítéléséről, melyek ünnepélyes keretek közötti átadása 2019. november 10-én történt meg a Városháza Szent István termében.
 
Az ünnepség Kovács Réka megnyitójával vette kezdetét.
 
A rendezvényt Lánczosné Taligás Ildikó tanítónő felkészítésével az általános iskola tanulóinak ünnepi műsora színesítette.  A műsorban fellépett: Dreska Jázmin, Gulyás Aliz,  Szabó Boglárka, Pataki Flóra, Szabó Szonja és Lánczos Lara, a felkészítő tanárnő óvodás kislánya.
 
Zubán László a „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntőjében összegezte az alapítvány felhívásának lényegét, és ismertette a díjátadásig vezető utat.
Ezt követően Wurczinger Lóránt polgármester úr gratulált a díjazottaknak, és megköszönte az alapítvány munkáját.
 
 Az emlékplaketteket és az okleveleket az alapítvány elnöke és a polgármester úr adta át.
 
A „Bodajkért” Közalapítvány a „SZÉP HÁZ, VIRÁGOS PORTA – 2019” díjat adományozta:
 
  • Valasek Zoltán és családja, Malom u. 10.
  • Szőllősi Tamás és családja, Rákóczi u. 17.
  • Zahola Lajos és családja, Rákóczi 37.
  • Fábián László és családja, Petőfi S. u. 27.
  • Kovács Tamás és családja, Petőfi S. u. 159.
  • Király László és családja, Petőfi S. u. 163.
  • Körtvélyes Tivadar és családja, Mandulás u. 28.
  • Paksi Jánosné, Kálvária u. 12.
  • Fekete Melinda és családja, Rigós u. 49.
  • Pischné Márk Edina és családja, Zrínyi u. 30.

Az ünnepség befejező részében csoportkép készült.
 
Gratulálunk az elismerésben részesült családoknak. Tisztelettel meg köszönjük városunk minden lakójának fáradozását, munkáját, akik ápolták, gondozták és igyekeztek szebbé, virágosabbá varázsolni saját lakókörnyezetüket.
 
 2020-ben természetesen folytatni kívánjuk a megkezdett munkát.
 
 
 
 
                                                                                                    „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_256}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu