Telefon: 22/410-001

Bodajk

Megújult a Bodajki Polgármesteri Hivatal épülete

 
 
 
2018-09-13 07:59:51
Csaknem húszmillió forintos támogatással, az Európai Vidékfejlesztési Alapból és kormányzati forrásból újult meg a Bodajki Polgármesteri Hivatal épülete. A névadó ünnepséggel egybekötött avatóra kedden került sor, melyen – a helyi lakosság mellett – megjelentek a projekt megvalósításában érintett személyek is.

 „Egy 1984-ben íródott jelentésre sikerült így, 34 év távlatából rácáfolni, miszerint a régi bodajki tanácsházán a festésnél többet tenni nem javasolt, mivel a földszintes épület két éven belül magától is összedől.” Ezekkel a szavakkal kezdte ünnepélyes köszöntőjét Wurczinger Lóránt polgármester, aki többek között elmondta: az épület korszerűsítése 42 millió forintba került, ebből 19 milliót a pályázati támogatás tett ki, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat saját erőből teremtette elő. „A beruházás eredményeként az udvar felől új nyílászárókat építettünk be, az utcafront felől a régieket rekonstruáltuk, szigeteltük a födémet és a homlokzatot, kicseréltük a gázkazánt, a tetőre pedig napelemek kerültek”, részletezte az elöljáró kifejtve, hogy a korszerűsítés eredményeként létrejövő alacsonyabb rezsiköltség a jövőre nézve több százezres megtakarítást jelent majd az önkormányzat mindennapi gazdálkodásában.

Az esemény jelentőségét növelve, névadó ünnepségre is sor került: a megújult házasságkötő és tanácskozó terem ez alkalommal vette fel a Szent István Terem nevet, méltó emléket állítva az Országalapító Bodajkhoz fűződő kötődésének.

A köszöntő beszédet a bodajki Törpe ovisok műsora követte, akik magyar és német énekekkel, körjátékkal és versekkel csaltak mosolyt a jelenlévő vendégek arcára.

Az ovisok előadása után a pályázat megvalósulásában döntő szerepet játszó Törő Gábor országgyűlési képviselő tartott beszédet. Mint mondta, Bodajk érdekében kifejtett lobbitevékenységét mindvégig az motiválta, hogy egy polgármesteri hivatalnak elsősorban a lakosság teljes körű ügyintézését kell szolgálnia, és a megújult épület épp erre teremt lehetőséget.

Dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke elégedettségének adott hangot, hiszen a bodajki önkormányzat hat sikeres Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében finanszírozott pályázatot tudhat magáénak, melyek szinte minden fejlesztési területet (szociális, gazdasági, infrastrukturális és közművelődési) érintenek, közel fél milliárd forintnyi plusz finanszírozáshoz juttatva településünket. Ezek mellett megköszönte mindazok munkáját, akik részesei voltak a megvalósítási folyamatnak.

A beszédeket követően Molnár József adta elő Tűz Tamás: Szent Istvánról szóló versét a Szent István Terem emléktáblájának leleplezése alkalmából.

A felújított épületet a nemzeti színű szalag átvágásával Wurczinger Lóránt polgármester, Törő Gábor országgyűlési képviselő és Dr. Molnár Krisztián elnök úr közösen avatták fel, melyet a Szent István Terem emléktáblájának leleplezése követett.

Az átadott Bodajki Polgármesteri Hivatalt Sallayné Sziki Judit lelkész asszony áldotta meg, majd Oraveczki Attila Ferenc római katolikus káplán és Horváth József plébános atya szentelte fel. 

Az ünnepség végén a meghívott vendégeket állófogadás várta a Szent István Teremben.
 
Fotó: Skobrák Dénes, Brayer János
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_196}
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu