Telefon: 22/410-001

Bodajk

Otthoni kertészkedés

A Fenntartható kertészkedés az, amikor nem használjuk fel a természet kincseit gyorsabban, minthogy azok újra tudnának termelődni.

A házkörüli kertészkedés elsősorban zöldség-, gyümölcs (esetleg gyógynövény, dísznövény) termelést, sertés- és baromfitenyésztést, illetve bizonyos esetekben feldolgozást jelent. A család étkezéséhez szükséges alapanyagok kiegészítése házilag megtermelt zöldségekkel, gyümölcsökkel, melynek során megtanulhatjuk az egymáshoz való alkalmazkodást, a munkafolyamatok közötti munkaleosztást, a családon belüli szerepvállalást, az elvégzett munka örömének felfedezését. A gyermekeket a természet megismerésére neveljük. (például a növények fejlődési szakaszainak megismerése), ezzel kialakulhat a családoknál egy természettudatos szemlélet (például bio kertészkedés). Valamint a háztartási szerves anyagból, a házkörüli kertben felhasználható komposzt készíthető, amely természetes alternatívát kínál vegyi műtrágyák nélkül.

Az otthon megtermelt javak fogyasztásával csökkenhet az élelmiszerre fordított összeg, ezzel párhuzamosan a felesleges hulladéktermelés is. A kertészkedéssel megvalósul egy nemcsak egészségesebb táplálkozásra való nevelés.

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
fax:
22-410-001 5-ös mellék
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu