Telefon: 22/410-001

Bodajk

Tudatos vásárlás

Akárhogy is, az emberek - egyének, családok, közösségek, települések tehetnek legtöbbet a környezet védelméért, egyszerű eszközökkel, némi kreativitással, tudatossággal, példamutatással, átgondolt és jó döntésekkel rengeteget tehetnek a hulladékmennyiség csökkentéséért és a környezet védelméért egyaránt.

A hulladéktermelést nem lehet megszüntetni, azonban csökkenteni és mérsékelni lehet, mégpedig tudatos fogyasztással, illetve vásárlással, - ami csak rajtunk múlik! Néhány ötlet arra, hogyan legyen otthon kevesebb a szemét vásárlás után: vigyünk magunkkal mindig bevásárlótáskát, kosarat, és ne hozzuk el az ingyen nylon tasakokat. Gondolkozzunk el mielőtt választunk! Mindig nézzük meg melyik termék van kevesebb „hulladékba” csomagolva. Válasszuk az egyfrakciós (csak papír, csak üveg, csak műanyag) csomagolású termékeket, így könnyebben tudjuk otthon különválogatni.

Jól gondoljuk meg, hogy valóban szükségünk van arra a dologra, amit éppen meg szeretnénk vásárolni (gyakran veszünk meg olyan tárgyakat, amelyeket alig, vagy egyáltalán nem használunk, és rövid időn belül hulladék lesz belőle). Ha még is vásárolunk, tartós, jó minőségű árut vegyünk! És lehetőség szerint az utántöltős, nagyobb kiszerelésű termékeket vásároljuk meg.

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu