Telefon: 22/410-001

Bodajk

Bronzérem Ausztriában

Három bodajki tanuló is tagja volt a sikeres csapatnak
2009-07-10 10:16:16
Szép sikert ért el a 7 fős magyar különítmény Pressbaumban. Itt rendezték meg a hagyományos U15-ös nemzetközi tollaslabda csapatversenyt. A jó hangulatú eseményen tisztességesen helytálltak fiataljaink, és így az előkelő 3. helyet sikerült megszerezniük.
Kilenc ország tíz csapata nevezett a versenyre. A mi csoportunkba Németország, Bulgária, Szlovákia és Csehország I. csapata került. A másik csoportot Ausztria, Románia, Olaszország, Horvátország és Csehország II. csapata alkotta.
 
A magyar csapat tagjai: Gonda Daniella, Farkas Virág, Nagy Bence, Szécskai Manó és a három bodajki: Dilingai Alexandra, Almádi Gábor, Dellenbach Rudolf. Eredményeink: Szlovákiát és Csehországot 5:0-ra, Csehországot 4:1-re vertük, míg Németországtól komoly csatában 4:1-re kaptunk ki. Csapatunknak, a szinte teljes U15-ös német válogatott ellen is komoly esélye volt a 3:2-es győzelemre, de végül is ez nem sikerült. Így csoport másodikként a románokkal játszhattunk a bronzéremért. Ráadásul Gonda Daniella nélkül, aki addig kiválóan szerepelt. Farkas Virág és Dellenbach Rudolf nagyszerű egyéni játékával a bronzcsata 2:2-re állt, ekkor került sor a mindent eldöntő vegyes páros mérkőzésre. Itt viszont Dilingai Szandi produkált felejthetetlen játékot. Így Rudival a második játszmában már esélyt sem adtak a jóval összeszokottabb román párosnak.
 P1060064.JPG
Gratulálok a játékosoknak, akik nemzetközi szinten is bizonyították, hogy a magyar tollaslabdázók is képesek önmagukat felülmúló teljesítményre.
 
Almádi István
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu