Telefon: 22/410-001

Bodajk

Sportcentrum avatás a várossá válás első évfordulóján

Az új sportcentrum átadásával, és estig tartó szabadtéri programokkal ünnepelte várossá válásának első éves évfordulóját július 4.-én Bodajk.
2009-07-06 05:53:03
Az ünnepségsorozat délelőtt 11 órakor vette kezdetét az általános iskola szomszédságában felépült sportcentrum átadásával. Az avatóünnepséget megtisztelte jelenlétével Törő Gábor, a fejér megyei közgyűlés alelnöke, Nemes Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, valamint a móri kistérség több településének polgármestere is.
 
Oszlánszki Zsolt Bodajk polgármestere köszöntőjében kiemelte, a sportcentrum beruházása összességében mintegy 200 millió Ft-ot tesz ki, így az elmúlt hat évben a településen véghezvitt fejlesztésekkel már az egymilliárdos küszöböt ostromolják.
 
Nemes Ferenc, az MLSZ alelnöke beszédében gratulált a város lakosságának, a képviselő-testületnek és külön köszönetét fejezte ki Oszlánszki Zsolt polgármesternek a sportkomplexum létrehozásáért, valamint további támogatásáról biztosította a bodajki labdarúgást.
 
Az ünnepségen áldásukat adták a létesítményre a történelmi egyházak helyi képviselői is.
 
A programot Rencz Gézáné szavalata, valamint Czédulás Felícia és Fehér Sándor zenés műsora színesítette.
 
A sportcentrum átadása jó alkalmat adott a városi kitüntetések átadására is. A bodajki önkormányzat képviselő-testülete Testnevelési-és Sport-díjjal jutalmazta László Józsefet, a település futballcsapatában mutatott kiváló sportteljesítményéért, valamint a sporttal kapcsolatos munkájáért, és példaszerű életmódjáért.
 
Polgármesteri Díszoklevelet vehetett át Rajos Zoltán, Bodajk város felnőtt labdarúgó csapatánál végzett kiváló edzői tevékenységéért, valamint a város utánpótlás sportja érdekében végzett lelkiismeretes munkájáért.
 
Szintén Polgármesteri Díszoklevelet kapott Fenyvesi Balázs, a város labdarúgó csapatai, szurkolói érdekében, valamint a város kulturális és sportéletében végzett önzetlen, példamutató munkájáért.
 
A kivitelező Geotech Kft. pedig egy 500 ezer Ft-os vásárlási utalvánnyal ajándékozta meg a Bodajki Sportegyesületet.
 
Az ünnepi programok délután 2 órától folytatódtak a bodajki Tófürdőnél. A tó melletti sétányon közel 30 bográcsban készültek a finomabbnál finomabb pörköltek és gulyások az önkormányzat és a Bodajkért Közalapítvány által rendezett főzőversenyen. Eközben a nemrég elkészült strandröplabda pálya első éles bevetésére is sor került. 11 csapat részvételével rendezték meg az első bodajki strandröplabda bajnokságot, melynek győztese a Homok Titkai nevű négytagú formáció lett.
 
A főzőverseny rangsorolás nélkül ért véget. A zsűri emléklappal jutalmazott minden résztvevőt, hiszen nemcsak a jó fűszerek, hanem a hangulat, a közös együttlét is hozzájárult az ételek pikantériájához.
 
A polgármesteri hivatal díszterme Tamaskovics György fa-intarzia kiállításának helyszíne volt.
 
A szabadtéri színpadon különböző zenés produkciókat láthatott a közönség. A legkisebbeket a két bohóc, Puding és Palacsinta gyermekműsora szórakoztatta, a fiúkat inkább Fülöp Attila haditechnikai bemutatója nyűgözte le. Felléptek a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola növendékei is, valamint Erdélyi Péter és csapata a karate világába engedett betekintést nagysikerű bemutatójukkal.
 
Az este folyamán országos hírű előadó-művészek is felléptek Bodajkon: Soltész Rezső, Roy és Ádám, Puskás Péter és Caramel slágerei hozták lázba a szépszámú közönséget az első bodajki városnapon.
 
fr1.jpg
fr2jo.jpg
fr3.jpg
fr4.jpg
fr5.jpg
fr6.jpg
fr7.jpg
fr7_1.jpg
fr7_2.jpg
fr_8_1.jpg
fr8.jpg
fr9.jpg
fr10.jpg
fr11.jpg
fr12.jpg
fr13.jpg
fr14.jpg

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu