Telefon: 22/410-001

Bodajk

Az édesanyákat ünnepelte a város

 
 
 
 
 
2019-05-14 14:59:57
Május első vasárnapján minden virágba borul, hiszen az édesanyákat, nagymamákat és dédmamákat köszöntjük. Ezen a napon dallamos szavak csendülnek, az ölelések meghittebbek és őszintébbek lesznek. Szerte a világon megpróbáljuk a lehetetlent: egy napba sűrítve kifejezni a hálánkat. Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza, Magyarországon 1925 óta része az ünnepnapoknak.

Anyák napja alkalmából a Bodajki Általános Iskola tornatermében gyűltek össze a büszke édesanyák, nagymamák és dédmamák. Az ünnepséget Wurczinger Lóránt polgármester nyitotta meg, aki beszédében Petőfi Sándor: A füstbe ment terv című versének utolsó soraival hangsúlyozta az anya-gyermek kapcsolat egész életre szóló jelentőségét.

A gyerekeknek, mint már hagyományosan minden évben most is lehetőségük nyílt, hogy egy-egy szívet melengető műsorral köszöntsék fel az édesanyákat és nagymamákat. Elsőként a 3FALU Táncműhely Apróságok csoportja lépett színpadra, majd a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola diákjai adták elő táncos produkciójukat. Ezt követően a Törpe-Ovi Alapítvány Óvodájának katica csoportja és a Bodajki Zengő Óvoda óvodásai szereztek megható perceket a jelenlévőknek. A színes programokat a Bodajki Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak ünnepi műsora zárta.

Az ünnepség zárásaként Wurczinger Lóránt polgármester, Turi Krisztián és Ivanics Tamás képviselők egy-egy virággal köszöntötték a meghívott vendégeket. A délután kisebb vendégfogadással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Köszönjük az ünnepi műsorban közreműködő intézmények pedagógusainak, diákjainak és óvodásaiknak a szívhez szóló, színvonalas produkciókat.
 
 
A képre kattintva galéra nyílik.
 
{gallery_233} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu