Telefon: 22/410-001

Bodajk

Borban és pogácsában az igazság?

 
 
2019-02-26 13:16:19
Bodajk Város Önkormányzat a hagyományokhoz híven immár kilencedik alkalommal rendezte meg az egykoron civil szervezésű Pogácsa- és borversenyt. Ezen a napon a férfiak megmutathatták, hogy milyen zamatos bort tudnak készíteni, a nők pedig, hogy milyen finom és különleges pogácsákat tudnak sütni. A Mozi épületét idén is szép számmal megtöltötték a versenyzők, az érdeklődő barátok és családtagok, akiknek az előző évekhez hasonlóan most is fontos szerep jutott, ugyanis a zsűrin kívül ők is értékelhették a versenyen induló borokat és pogácsákat.
 
A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen 21 fajta bor és 33 féle tál pogácsa közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat.  Az értékelés pillanatai alatt zenés, verses szórakoztató műsor várta az érdeklődőket. A színpadi programokat a SzívHang Kórus nyitotta meg, akik az alkalomhoz illő dalokkal szórakoztatták a közönséget. Ezt követően Molnár József borversét hallhatták a rendezvényre látogatók. Előadását a 3FALU Táncműhely Töpörtyűk-csoportja követte, végül a programok sorát a Hungarikum Együttes modern és archaikus előadása zárta. A jó hangulatnak köszönhetően a poharakból és a kínáló tányérokról hamar elfogytak a fantázianévvel és sorszámmal ellátott italok és ételek.

A programokat követően Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a megjelenteket. A köszöntő után Varga Máté, a Móri Hegyközség elnöke értékelte pár mondattal az idei versenyt, majd kezdetét vette a mindenki által várt eredményhirdetés. A borok tekintetében 21 nedűt kellett a bírálóknak végig kóstolniuk, hogy kialakuljon a végleges döntés. Az ítészek - Varga Máté, Wurczinger László és Gárber Csaba - döntése alapján végül 4 oklevél, 3 bronz, 6 ezüst és 8 arany minősítés született. Az okleveleket Wurczinger Lóránt polgármester és a zsűri elnöke közösen nyújtottak át, majd átadásra került a közönségdíj is, melyet idén Paksi Gyula 2018-as évjáratú cuvée bora nyert el. A zsűri által felajánlott különdíjat Rácz Ádám 2018-as zenit bora kapta.
 
A pogácsazsűri nagy örömére a bodajki asszonyok is kitettek magukért, hiszen sok, különlegesebbnél különlegesebb ízesítésű pogácsákkal érkeztek a megmérettetésre. Az előző évekhez hasonlóan idén is voltak újdonságok. A pulykakolbászos, a chilis füstölt sajtos, a mindenmentes krumplis, a káposztás, a snidlinges és a sajtos túros pogácsa is nagy érdeklődésnek örvendett.  A verseny eredményeként 15 ezüst, 8 arany és 15 kiemelt arany minősítést ítélt meg a háromtagú bizottság: Bodó Józsefné, Szabó Anna Mária és Takácsné Litkei Zsuzsanna. A közönségdíjat idén Vörös Károlyné pulykakolbászos pogácsája nyerte. Az okleveleket és a közönségdíjat Wurczinger Lóránt polgármester adta át a nyertesek részére.

A díjak kiosztása és a szakmai véleményezést követően a további jó hangulatról Bernáth István zenés összeállítása gondoskodott.

Köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy megtisztelték rendezvényünket, a zsűri munkáját és a fellépőknek a színvonalas műsort, mellyel még színesebbé varázsolták a délutánt.

A díjazottaknak gratulálunk az elért szép eredményekhez.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_224}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu