Telefon: 22/410-001

Bodajk

Vetőmag csomagok kisiskolás gyerekeknek és családjuknak

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 
2019-01-29 08:31:17
Kilenc zöldség vetőmagját tartalmazza az az ingyenesen igényelhető csomag, amelyet a Vesd bele magad! programban oszt szét a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA.
 
Jelentkezni február 15-ig lehet a kertészkedést kedvelő kisiskolás korú gyerekeknek és családjuknak.
 
- Saláta,
- hónapos retek,
- sárgarépa,
- cukkini,
- cékla,
- zöldborsó,
- csemegekukorica,
- paradicsom,
- vöröshagyma,
ezek a magok vannak a csomagban, amelyből egy hozzávetőleg harminc négyzetméter alapterületű kiskert hozható létre. A vetőmagokhoz készül egy elektronikusan letölthető termesztési segédlet és kiskertész napló. Ezen túl növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási szakértő segít a gyerekeknek, a családoknak, hogy a növények esetleges betegségei vagy károkozói ellen védekezni tudjanak. A program weboldalára az aktuális teendőkről rendszeresen kerülnek fel írások, segédletek, cikkek. Így a kiskertészek nem maradnak szakmai támogatás nélkül.
 
Mennyibe kerül?
 A Vesd bele magad! program ingyenes. Sem a vetőmagokért sem a kapcsolódó szaktanácsadásért nem kell a résztvevő családoknak fizetni.
A szervezők azonban szeretnék nyomon követni, hogy jól hasznosulnak a vetőmagok. Így azt kérik minden résztvevő családtól, hogy április–augusztus között havonta egy alkalommal legalább két fényképet küldjenek a kertről és a kertészkedő gyermekről. E mellé kérnek még egy rövid, de legalább 250 karakterből álló beszámolót arról, mi történt a kiskertben, milyen élményei voltak a gyermeknek.
 
Hogyan lehet jelentkezni a programra?
 Ki kell tölteni egy on-line jelentkezési űrlapot itt: https://agrya.hu/fejer-megye-vesd-bele-magad-program-jelentkezesi-urlap Plusz a pályázó gyerekeknek kell készíteni egy rajzot vagy kézzel írt fogalmazást a „A zöldségek a barátaink” címhez kapcsolódóan. Az elkészült rajzot vagy fogalmazást be kell szkennelni vagy le kell fényképezni és el kell küldeni e-mailben. A programba 6–12 éves korú gyerekek és családjuk jelentkezését várják! Egy család egy vetőmag csomagot igényelhet. Ha a családból legalább három 6–12 éves gyermek jelentkezik a programra, akkor az adott család igényelhet egy további, tehát összesen két vetőmag csomagot. Ebben az esetben azonban a családtól legalább három különböző gyermek által készített rajzot vagy kézzel írt fogalmazást kérnek a szervezők.
Fontos, hogy a jelentkezők figyelmesen olvassák át a pályázati felhívást ami itt elérhető:
https://dxpvcgy88gl35.cloudfront.net/sites/default/files/downloads/vbm_felhivas_2019_orszagos.pdf
 
 
Kell-e sietni a jelentkezéssel?
Egy kicsit igen. 2019. év kísérleti év, így csak korlátozott számú jelentkezést fogadnak. Országosan 1000 vetőmag csomagot osztanak ki a szervezők.

Honnan tudom, hogy elfogytak-e már a csomagok?
 Amíg a Programmal kapcsolatos jelentkezési lap elérhető az agrya.hu címen, addig van még kiosztható vetőmag csomag. Ha annyi jelentkezés érkezik, hogy várhatóan elfogynak a csomagok, akkor a weboldalról is lekerül a jelentkezési űrlap.
 
A pályázati döntés időpontja
 Legkésőbb március 8. Az érintetteket a döntésről a jelentkezési űrlapon megadott kapcsolati e-mail címen közvetlenül értesíti az AGRYA.
 
Vetőmagcsomagok kiszállítása
 Március 20-áig. A nyertesek a vetőmagokat tartalmazó csomagokat postai kiszállítással kapják meg a pályázati űrlapon megadott levelezési címükre.
 
További információk:
Telefonon munkanapokon 9-17 óra között 06302304810
E-mail: vbm@agrya.hu
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu