Telefon: 22/410-001

Bodajk

Újabb tűzoltó autóval gazdagodott a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 
 
 
2018-12-10 15:10:58
November 23-án a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai és egy kisebb bodajki delegáció utazott a német testvérvárosba Rödermarkba, hogy ünnepélyes keretek között átvegye a helyi tűzoltóságtól ajándékba kapott járművet.

Az első tűzoltóautót még 2016-ban a junglinsteri tűzoltóság ajándékozta egyesületünknek Luxemburgból. Thomas Mörsdorf rödermarki kabinetvezető akkori ígéretéhez híven a rödermarki tűzoltóság 2018-as selejtezésének végeredményeként egy Mercedes típusú járművel járult hozzá a bodajki tűzoltók munkájához, melynek eszmei értéke mintegy 15 millió forint. Annak ellenére, hogy a 30 éves autó már közel tizenötezer kilométert tudhat maga mögött, rendkívül kiváló állapotban szolgálhatja tovább Bodajkot. Jól felszerelt, a mentéskor használt felszerelésekhez szükséges víztartállyal és három fejlesztő aggregátorral is rendelkezik. Az ünnepélyes átadás során Wurczinger Lóránt Bodajk város polgármestere és Roland Kern Rödermark polgármestere közösen írta alá az ajándékozási szerződést.

Az új szerkocsi újabb lökést adott a folyamatosan fejlődő bodajki lánglovagok számára, hiszen ezzel lehetőség nyílt az egyszerre több helyszínre való kivonulásra. Nagy segítséget jelent a mindennapi munkájuk során is, mivel a jármű kilenc személyes, így egyszerre több fő szállítására is alkalmas, melynek köszönhetően a beavatkozások is hatékonyabbá válnak, ezáltal is nőhet a bodajkiak biztonságérzete.

Önkéntes tűzoltóink a helybeliek biztonságát, értékeit védik, ami nagy kihívás és nem egyszerű feladat. Reméljük, hogy az új járművet ritkán kell használniuk éles helyzetben, természetesen az lenne a legjobb, ha csak a különböző rendezvényeken, tűzoltógyakorlatokon és bemutatókon büszkélkedhetnének vele.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_210} 
 
 
 
 

 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu