Telefon: 22/410-001

Bodajk

Csókakőn gyakorlatoztak a bodajki önkéntes tűzoltók

 
 
 
2018-09-21 16:30:21
Felkészülési és továbbképzési céllal tartottak közös gyakorlatot a bodajki és a csókakői önkéntes tűzoltók szeptember 5-én, szerdán Csókakőn. Az egész napos programon a szomszéd település luxemburgi testvérvárosának tűzoltói is részt vettek. A megjelenteket Fűrész György Csókakő polgármestere és Wurczinger Lóránt Bodajk város polgármestere köszöntötte, aki a külföldi vendégek részére kisebb ajándékkal is készült.
 
A szervezetek tagjai a délelőtti órákban elméleti felkészülésen vettek részt, melyet a csókakői önkéntes tűzoltók részéről Rabóczki Zsolt tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, és a móri járási mentőcsoport parancsnoka tartott a résztvevőknek. A heffingeni önkéntes tűzoltó Antonie van den Heuvelt pedig a korábban Luxemburgban bekövetkezett erdőtűzzel kapcsolatos beavatkozás és árvíz elleni védekezés tapasztalatairól számolt be.
 
A délután polgári-védelmi gyakorlat keretében telt, mely során az önkéntes tűzoltók a Csókakő vízkár elleni felkészülésében működtek közre, majd a települési csapadélkelvezető rendszer részeként egy vízelvezető árkot tisztítottak meg. A három csapat munkájának eredményeként az árokszakaszból körülbelül harminc köbméter hordalékot távolítottak el kéziszerszámok segítségével.
 
2016-ban Bodajk városa a luxemburgi tűzoltók jóvoltából jutott hozzá egy tűzoltóautóhoz, melynek köszönhetően kezdetét vehette a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület újkori szakasza. A külföldi szervezet a közös gyakorlatozásra sem érkezett üres kézzel, és a szoros baráti kapcsolatra való tekintettel egy elektromos feszítő-vágó berendezést, három darab sisakot, nyolc darab védőkabátot és egy pár védőcsizmát- adtak át tűzoltóink részére. Rövid itt tartózkodásuk alatt a Bodajki tűzoltók központját és a kálváriát is meglátogatták, ahol egyesületünk tagjai barátságuk jelképeként egy, az eddigi „életük” pillanataiból álló fényképalbummal ajándékozták meg a külföldről érkező vendégeket.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_197}
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu