Telefon: 22/410-001

Bodajk

Az 1848/49-es forradalom hőseire emlékeztünk

 
 
 
 
2018-03-19 10:51:43
Kokárda, Nemzeti Dal, Táncsics Mihály, Pilvax Kávéház, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Vasvári Pál, Landerer nyomdája, a Tizenkét pont, forradalom, márciusi ifjak, Nemzeti Múzeum, szabadság. Ezekről a fogalmakká vált szavakról minden magyar embernek ugyanaz jut eszébe: legnagyobb nemzeti ünnepünk, az 1848. március 15-ei forradalom, a szabadságharc kezdete. Az évforduló alkalmából múltidéző ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk azokra a bátor ifjakra, akik vérüket és életüket adták a szent szabadság oltárán.
 
A Himnusz közös eléneklése után a megemlékezést Wurczinger Lóránt polgármester ünnepi beszéde nyitotta meg. Ezt követően a Bodajki Általános Iskola diákjai dalokkal és versekkel elevenítették fel az egykori eseményeket és megidézték a Pilvax kávéház fiatal forradalmárait. A megemlékezés során Petőfi Sándor örök érvényű gondolatával szólt hozzánk: „Talpra magyar, hí a haza!” Az ünnepi pillanatot a bodajki SzívHang Kórus előadása tette még emelkedettebbé.
 
A műsorok után a ’48-as emlékműnél Bodajk Város Önkormányzat képviselői után a meghívott vendégek, a helyi intézmények és szervezetek képviselői is elhelyezték a kegyelet és tisztelet virágait.
 
Ezúton is szeretnénk megköszönni a műsorban részt vevőknek a színvonalas produkciókat, melyekkel hozzájárultak a megemlékezés ünnepi hangvételéhez.

A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_176}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu